SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > Turneul Campionilor: Cine se va califica în finală?

Turneul Campionilor: Cine se va califica în finală?

Cei patru semifinaliști (Sursă foto: Getty Images)

Semifinalele de la Turneul Campionilor promit două confruntări spectaculoase. Primul meci al zilei din turneul de simplu este cel dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic. Cei doi au mai jucat de 45 de ori unul împotriva celuilalt, cel mai disputat duel din istoria tenisului. A doua semifinală este una 100% elvețiană, o reeditare a semifinalei de anul trecut, care a fost considerată cel mai frumos meci al turneului.

Novak Djokovic – Rafael Nadal – ora 16.00, Digi Sport 2

Novak Djokovic nu a părut la Turneul Campionilor la fel de puternic precum a fost la restul turneelor din acest an. A făcut multe greșeli, atât în meciul pierdut în fața lui Roger Federer, cât și în cel câștigat împotriva lui Tomas Berdych. S-a calificat în semifinale de pe locul doi, după două victorii.

Declarație Djokovic: „A jucat foarte bine aici. Sper să reușesc să îmi ridic nivelul. Nu îl voi putea învinge dacă nu joc cel mai bun tenis al meu.”

Declarație Nadal: „Am reușit să joc bine la acest turneu și am șanse să încep anul viitor cu un moral bun. Acesta este scopul meu principal.”

Rafael Nadal a impresionat în această săptămână și s-a calificat în semifinale după 3 victorii și un singur set pierdut. A jucat agresiv în momentele cheie și a avut un joc foarte bun la retur.

Sârbul pare să fi găsit în ultimii ani planul de joc cu care îl poate învinge pe Nadal. A fost primul jucător care a atacat constant forehand-ul spaniolului, cea mai bună lovitură a acestuia, până au început să apară greșelile. Astfel, Djokovic a recuperat mult în ultimii ani în confruntările directe, câștigând șapte din ultimele opt meciuri. Bilanțul confruntărilor directe este încă de partea spaniolului, 23-22.

Cu toate acestea, Novak Djokovic rămâne favoritul semifinalei, chiar dacă nu a jucat la cel mai bun nivel al său în această săptămână. A avut o zi în plus de odihnă și pare a avea avantajul mental în confruntălrile cu Nadal. O victorie a spaniolului în meciul de azi i-ar putea însă deschide perspective pentru anul 2016.

Roger Federer – Stan Wawrinka – ora 22.00, Digi Sport 2

După un prim meci foarte slab, Stan Wawrinka a reușit să își ridice nivelul în ultimele două meciuri din grupă. Concentrat și foarte puternic psihic, a reușit să câștige duelul decisiv pentru calificarea în semifinale, în meciul împotriva lui Andy Murray. În semifinală îl va întâlni pe Roger Federer, într-o reeditare a semifinalei de anul trecut. Acesta din urmă este neînvins în acest an la Turneul Campionilor, singurul set pierdut fiind cel din meciul împotriva lui Kei Nishikori.

Deși bilanțul întâlnirilor directe între cei doi jucători elvețieni este 17-3 în favoarea lui Federer, Wawrinka i-a pus probleme acestuia în ultimii ani. Semifinala de la Londra din 2014 a fost câștigată de Federer în tie-break-ul setului decisiv, după ce a salvat patru mingi de meci.

Declarație Federer: „Este minunat pentru tenisul elvețian. Meciul de anul trecut a fost foarte greu. Când Stan are încredere și este pregătit fizic, poate învinge orice jucător.”

Declarație Wawrinka: „Meciurile împotriva lui Roger sunt mereu o provocare pentru mine. Îmi place foarte mult să joc aici și încerc să dau totul. În ultimii ani am învins mulți jucători de top. Am început să am încredere că îi pot învinge.”

Leave a Reply

Top