SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > Turneul Campionilor: Roger Federer, victorie de senzație în fața liderului mondial!

Turneul Campionilor: Roger Federer, victorie de senzație în fața liderului mondial!

Roger Federer și Novak Djokovic (Getty Images)

Meciul-vedetă al serii de marți, 17 noiembrie 2015, părea a fi un „pariu sigur” pe Novak Djokovic, actualul număr 1 mondial. Însă surprizele rezervate de Roger Federer aveau să-i strice un pic socotelile sârbului. Suficient de mult, încât să ne ofere un meci plin de suspans și emoție!

A fost întânirea cu numărul 43 dintre cei doi tenismeni. Novak Djokovic a pornit ca favorit în meci, atât prin prisma locului 1, cât și a ultimelor meciuri „mari” disputate cu Federer (finalele de la Wimbledon și US Open sunt cele mai recente victorii ale sale în turnee de Grand Slam împotriva celui mai titrat tenisman al erei Open).

Interviurile dinaintea meciului ne-au arătat un Federer concentrat, îngândurat, și un Djokovic zâmbitor și încrezător. Nimic neobișnuit.

Și a început meciul.

După patru partide pierdute în fața liderului mondial în 2015, Federer (de șase ori câștigător al trofeului la Turneul Campionilor) l-a învins pe Djokovic cu 7-5, 6-2, într-o oră și 17 minute. După această victorie, Federer este primul jucător calificat în semifinalele Turneului Campionilor.

Scorul întânirilor directe dintre elvețian și sârb s-a înclinat ușor în favoarea primului: 22-21.

Ambii jucători au intrat bine în meci, serviciul le-a funcționat și au mers cap la cap, însă Federer a profitat de o slăbiciune a sârbului și a reușit să facă break, luând primul set cu 7-5 în 44 de minute. A continuat seria și în setul 2, cu un total de 19 puncte câștigate. De la 2-2, după ce egalase de la 0-2, Djokovic nu a mai reușit să câștige niciun game și i-a cedat setul – și meciul – elvețianului.

Pierderea meciului de astăzi a însemnat pentru Djokovic oprirea unei serii de  23 de victorii. Ultimul meci pierdut de sârb a fost tot cu Federer – finala de la Cincinnati de pe 23 august. Sârbul a câștigat 16 meciuri consecutive la Turneul Campionilor, cu victorii împotriva lui Federer în 2012, 2013 și 2014 (finala nu s-a mai jucat, Federer abandonând înainte de meci din cauza unei accidentări).

Stefan Edberg, Roger Federer și trofeele (Getty Images)

Merită o mențiune specială cele două trofee câștigate și anul acesta de Roger Federer, decernate după meciul de debut din grupe, disputat cu Tomas Berdych: trofeul pentru sportivitate, acordat de ATP în numele jucătorilor din circuit (trofeul cu nr. 11, consecutiv), dar și trofeul de popularitate, acordat de ATP ca urmare a voturilor fanilor din toată lumea (trofeul cu nr. 13, consecutiv).

7 thoughts on “Turneul Campionilor: Roger Federer, victorie de senzație în fața liderului mondial!

Leave a Reply

Top