SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Horia Tecău și Simona Halep nu vor face pereche la Australian Open!

Horia Tecău și Simona Halep nu vor face pereche la Australian Open!

tecau bethanie mattek

tecau bethanie mattek
Horia Tecău şi Bethanie Mattek Sands la Australian Open

Prezent azi la Gala Tenisului Românesc, Horia Tecău a dezvăluit care sunt obiectivele pentru sezonul 2016, dar a dat și o veste pe care iubitorii tenisului nu o așteptau: la Australian Open, în proba de dublu mixt, va face pereche cu americanca Bethanie Mattek Sands, nu cu Simona Halep, așa cum se credea.

Vorbind despre sezonul 2015, Horia a declarat: ”Mi s-a împlinit o dorință, să fiu numărul 1 mondial la dublu. Ne doream să ajungem în această poziție, visam, nu pot spune că nu mă gândeam la acest lucru. Credeam în potențialul nostru, în echipă că putem realiza ceea ce am realizat în acest an. Ne-am concentrat pe fiecare turneu în parte, ne-am concentrat pe visul nostru și cu pași mici am reușit să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Horia.

În ceea ce privește cea mai importantă competiție a anului, Jocurile Olimpice, Horia e sigur că vom veni cu o medalie de acolo la tenis: ”La Jocurile Olimpice cu siguranță particip în două probe. E important pentru România, pentru noi, pentru palmaresul nostru să câștigăm o medalie de aur la Rio. Avem șanse pe mai multe planuri și la simplu fete, și la dublu băieți și la dublu mixt„, a spus Tecău.

Chiar dacă se credea că va juca alături de Simona la toate cele trei turnee de Grand Slam de până la Jocurile Olimpice, lucrurile nu stau deloc așa. ”Cu Simona e greu să mai jucăm la un turneu de Grand Slam, sunt doar trei înaintea Jocurilor Olimpice. Pentru Australian Open deja am vorbit cu Bethanie Mattek să jucăm. Poate la Roland Garros sau Wimbledon să evoluăm împreună”. Horia și Bethanie au cucerit titlul la Australian Open in proba de dublu mixt.

Iată ce răspuns a dat și Simona în momentul în care a fost întrebată de proba de dublu mixt de la Rio: ”Am făcut dublu mixt cu Horia Tecău la US Open și s-ar putea să mai facem în viitor. Chiar mi-a plăcut să joc alături de el, a fost o experiență deosebită și mă bucur că am câștigat niște meciuri importante. Jocurile Olimpice sunt un obiectiv important pentru mine anul viitor. Mi-aș dori să joc și la dublu mixt alături de Horia Tecău sau de Florin Mergea. Vom vedea la momentul respectiv, dar aș vrea cu Tecău deoarece am mai jucat cu el și ne știm cât de cât”, a spus ea.


Evident, la dublu masculin, Tecău și Mergea vor porni cu gândul al aurul olimpic. Așa cum ați citit în urmă cu o lună, pe Doartenis.ro planul este simplu: cei doi vor începe să joace împreună cu câteva turnee înainte de Jocurile Olimpice, pentru a se reacomoda unul u celălalt: ”Cu Florin e important să jucăm împreună. Și partenerii nostri, Rojer și Bopanna sunt în aceeași situație, vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio și au nevoie de câteva turnee cu conaționalii lor. Rămâne doar să ne facem un program bine organizat”, a spus Horia.

One thought on “Horia Tecău și Simona Halep nu vor face pereche la Australian Open!

  1. Acuma, nu stiu, poate o sa dau dovada de ignoranta, dar de ce se gandea cineva ca cei doi vor face mixt la Melbourne? Doar pt ca au jucat la US Open? Important pt amandoi, zic si eu, este ca fiecare sa se concentreze pe proba lor principala , simplu la Simona, dublu baieti la Horia! Mixtul ….poate din 2017! Parerea mea.

Leave a Reply

Top