SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > ȘTIRILE ZILEI, 12 ianuarie 2016: Sara Errani continuă lupta împotriva retragerilor

ȘTIRILE ZILEI, 12 ianuarie 2016: Sara Errani continuă lupta împotriva retragerilor

sara errani

sara errani
Sara Errani

Iată cele mai interesante știri din tenisul mondial. Evident, din cel al ultimelor 24 de ore.

1. Novak Djokovic cere schimbări în formatul Cupei Davis. Liderul clasamentului mondial vrea să apară anumite schimbări în formatul Cupei Davis, pentru a permite cât mai multor jucători de top să joace în această competiție. Djokovic susține că actualul format, la care s-a ajuns în urma unor mai vechi solicitări ale jucătorilor – dar într-o vreme în care programul era mult mai relaxat – nu se mai potrivește deloc cu ceea ce se joacă azi în lume. De aceea, foarte puțini sunt jucătorii de top care joacă mereu în Cupa Davis. Djokovic susține un format de 4 grupe a câte 4 echipe în Grupa Mondială, învingătoarele urmând să joace într-un Final Four, cu semifinale și finală.

2. Roger Federer militează pentru premii mai mari în challenger-uri și din turul secund al turneele ATP. E ziua ideilor în tenisul masculin. Roger Federer a declarat că e pentru premii mari acordate învingătorilor, că e normal ca jucătorul care câștigă să și simtă asta, dar că el militează pentru premii mai mari pentru victorii în primele tururi. Și că ar micșora premiile pentru simpla participare, tocmai pentru a stimula competiția. Elvețianul vrea ca și în challenger-uri să se mărească premiile. ITF deja a început să miște în acest sens, turneele feminine de 10.000 urmând să fie upgradate anul viitor la 15.000, iar cele masculine de la 15.000 la 25.000 de dolari.

3. Serena Williams spune că genunchiul se vindecă. Liderul clasamentul mondial feminin, Serena Williams, care s-a retras de la Cupa Hopman din cauza unei probleme la genunchi, spune că recuperarea merge foarte bine și că e gata de luptă. Ea nu a părut deloc speriată de faptul că la Australian Open va juca pentru prima dată într-un meci oficial de la US Open 2015: ”Știu ce trebuie să fac pe teren sau în afara lui pentru a juca și câștiga turneele importante. Și sunt decisă să aplic și de data aceasta tot ce știu”, a declarat ea.

4. Angelique Kerber s-a retras de la Sydney. Nemțoaica Angelique Kerber e ultima pe lista jucătoarelor care s-au retras de la turneele WTA în acest start de sezon. Ea a acuzat un virus stomacal. Kerber a abandonat înainte de meciul cu Makarova, căreia până acum i s-au retras două adversare în primele două săptămâni: la Brisbane a cedat Maria Sharapova, iar acum Kerber.

5. Sara Errani, o luptătoare împotriva abandonurilor. Italianca Sara Errani, care a inflamat pe toată lumea doar pentru că a avut curajul de a spune ce gândește, a încercat să explice ce a vrut să spună atunci când, după abandonul Mariei Sharapova, și-a vărsat supărarea pe Twitter: ”Oare câte tablouri mai are de gând să strice?”. Ea a declarat, și eu sunt în totalitate de acord cu ea, că ”WTA și noi toate trebuie să găsim o soluție pentru a evita aceste situații. Cred că noi, jucătorii, trebuie să avem mai mult respect pentru turnee și pentru oamenii care plătesc bani pe bilet să ne vadă jucând. Da, se poate întâmpla să mă trezesc dimineața și să îmi rup un picior sau să am o accidentare. Dar nu se poate întâmpla de fiecare dată, tot timpul. Toate jucătoarele au probleme câteodată, nu e ușor să jucăm săptămână de săptămână”, a declarat Sara Errani. Eu, repet, sunt de acord cu ea, pentru că atâtea retrageri au devenit chiar subiect de glumă și lumea riscă să nu mai le mai creadă pe sportive nici dacă sunt chiar bolnave cu adevărat.



6. ITF a efectuat anul trecut 4,433 de teste antidoping. ITF a dat publicității numărul total al testelor antidoping făcute în circuit jucătorilor. Au fost efectuate 2.514 pe jucători și 1.919 pe jucătoare. Cele mai multe teste au fost cele de urină care s-au făcut în timpul turneelor – 1.912 (din care 1.054 la masculin). Pe locul secund s-au situat testele de sânge din afara turneelor: 1.658, din care 952 la feminin și 706 la masculin. Testele de sânge efectuate în timpul competițiilor au fost mai puține: doar 344.

One thought on “ȘTIRILE ZILEI, 12 ianuarie 2016: Sara Errani continuă lupta împotriva retragerilor

Leave a Reply

Top