SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Australian Open 2016: Lleyton Hewitt – Final de poveste

Australian Open 2016: Lleyton Hewitt – Final de poveste

Lleyton Hewitt salutând publicul la finalul meciului (Foto: Ben Solomon/Tennis Australia)

Era ora 22.01 la Melbourne, atunci când jucătorul australian Lleyton Hewitt părăsea pentru ultima dată arena Rod Laver după un meci de simplu. Cu fiica cea mică, Ava, în brațe, Lleyton și-a salutat pentru ultima dată fanii de pe arena sa favorită, apoi a pornit alături de cei trei copii ai săi spre vestiar. Cu a douăzecea participare consecutivă la Australian Open, fostul număr 1 mondial, și-a încheiat cariera profesionistă așa cum anunțase anul trecut. Ultimul adversar al australianului a fost David Ferrer, care s-a impus după două ore și jumătate de joc, cu 6-2, 6-4, 6-4.

„Publicul a fost minunat, am încercat să mă bucur de fiecare moment petrecut pe teren astăzi. Pentru mine a fost o onoare să reprezint Australia.” a declarat Hewitt la interviul de după meci. Hewitt a fost jucătorul care a adus ceva nou tenisului , impunându-se la US Open în 2001 și la Wimbledon în 2002 cu jocul de pe fundul terenului, într-o vreme în care toată lumea juca serviciu-vole. „A fost ceva special” și-a amintit Hewitt zilele trecute într-un interviu.

La Melbourne s-a vorbit în această săptămână doar despre Hewitt. La televizor, în ziare, pe panourile publicitare – Lleyton a fost prezent peste tot. După înfrângerea clară în fața lui Ferrer, australianului care a fost timp de 80 de săptămâni pe primul loc în clasamentul ATP, i-a fost pregătită o ceremonie de retragere perfectă. „Mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru tenis. A fost o plăcere să joc împotriva ta, să te ascult comentând meciuri și îți doresc să te bucuri de tot ce e mai frumos alături de familia ta  Ai o familie minunată. ” a declarat Roger Federer în filmulețul pregătit pentru Hewitt. „Ai fost mereu o sursă de inspirație pentru mine.” a spus Nadal despre Hewitt, în timp ce Djokovic l-a caracterizat ca pe „unul dintre cei mai mari luptători din tenis“. Adversarul din ultimul meci, David Ferrer a declarat: „Astăzi este o zi tristă, pentru că Lleyton se retrage. A fost unul dintre idolii mei.”

Mi-am împins corpul dincolo de limite, am dat mereu 100%. Acum a venit momentul să mă retrag.” a declarat Rusty în timp ce soția sa l-a urmărit din tribune, cu lacrimi în ochi. Hewitt rămâne după retragere în lumea tenisului, fiind noul căpitan de Cupă Davis al Australiei.

Galerie foto:

[slideshow post_id=”73253″]

Cele mai importante momente din cariera lui Lleyton Hewitt:

  • s-a calificat pe tabloul prinicipal de la Australian Open în ianuarie 1997, cu o lună înainte de a împlini 16 ani – cel mai tâmăr jucător prezent pe tabloul principal din istoria turneului
  • a câștigat primul său titlu la Adelaide, în 1998 după ce l-a învins pe Andre Agassi în semifinale și pe australianul Jason Stoltenberg în finală
  • este cel mai tânăr număr 1 din istoria ATP (a devenit numărul 1 la 20 ani și 268 zile)
  • a câștigat primul său titlu de Mare Șlem în 2001 la US Open, după ce l-a învins pe Pete Sampras în finală
  • a câștigat turneul de la Wimbledon în 2002, după ce l-a învins în finală pe  David Nalbandian
  • a câștigat de două ori Cupa Davis alături de echipa Australiei, în 1999 și 2003
  • a câștigat Turneul Campionilor în 2001 și 2002
Lleyton Hewitt alături de copiii săi

4 thoughts on “Australian Open 2016: Lleyton Hewitt – Final de poveste

Leave a Reply

Top