SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Australian Open 2016: Meciul zilei – Novak Djokovic vs. Roger Federer

Australian Open 2016: Meciul zilei – Novak Djokovic vs. Roger Federer

Roger Federer și Novak Djokovic

Semifinala de la Australian Open este a 45-a întâlnire dintre Novak Djokovic și Roger Federer. Un număr impresionant. Dar și mai impresionant este că fiecare a câștigat câte 22 din precedentele întâlniri. Federer are jocul potrivit – variația, un serviciu bun și forhend excelent–  pentru a-l scoate pe Djokovic din ritm. De cealaltă parte, Djokovic are armele pentru a-i pune probleme lui Federer. Returul foarte bun pune presiune pe serviciul lui Federer și defensiva sa îl forțează să încerce lovituri riscante în momente cheie.

„Va încerca să mă paseze dar eu voi fi acolo și voi ataca. Pot controla acest meci. Trebuie să servesc bine, așa pot pune presiune. Îmi doresc foarte mult să mai câștig un Mare Șlem. Este unul dintre motivele pentru care mai joc tenis. La ultimele trei turnee de Mare Șlem am jucat foarte bine.” a declarat Federer.

Federer l-a învins pe Djokovic de trei ori anul trecut, dar Djokovic a câștigat meciurile importante – finalele de Mare Șlem și finala Turneului Campionilor. La Australian Open, Djokovic a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l învinge pe Gilles Simon îm optimi, în timp ce Federer a pierdut un singur set în meciul cu Grigor Dimitrov, din turul 3.

„Este un jucător complet. Are un joc variat, este bun atât în defensivă cât și în atac, punând presiune pe adversar. Trebuie să joci cel mai bun tenis al tău pentru a-l putea învinge. Sper să pot face asta.  “ a declarat Djokovic.

Rezultatul meciului de mâine depinde foarte mult de primul serviciu al elvețianului. Asta i-ar permite să evite schimburile lungi de mingi. Dacă servicul nu va funcționa, se poate întâmpla același lucru ca în finala de la US Open. Acolo Djokovic a preluat inițiativa la retur, sau l-a împins pe Federer în schimburi lungi de mingi. Suprafața este mai lentă în timpul sesiunii de noapte, la Melbourne. Un motiv în plus, pentru care Federer trebuie să joace perfect pentru a-l învinge pe Djokivic pentru prima data la un turneu de Mare Șlem după 2012.

Leave a Reply

Top