SUNTETI AICI
ACASA > Roger Federer > ȘTIRILE ZILEI, 26 februarie 2016: Novak Djokovic s-a retras de la Dubai din cauza unei infecții la ochi

ȘTIRILE ZILEI, 26 februarie 2016: Novak Djokovic s-a retras de la Dubai din cauza unei infecții la ochi

novak djokovic ochelari dubai tenis

novak djokovic ochelari dubai tenis
Novak Djokovic a fost nevoit sa poarte ochelari

Iată cele mai interesante știri ale ultimelor 24 de ore din tenisul mondial.

1. Novak Djokovic, învins de o infecție la ochi. Liderul clasamentului mondial, sârbul Novak Djokovic, a fost nevoit să se retragă de pe teren în setul secund al meciului cu Feliciano Lopez, din sferturile de finală ale turneului de la Dubai. În momentul retragerii, ibericul câștigase deja primul set cu 6-3. Motivul a fost o infecție la ochi pe care a căpătat-o sârbul, infecție care i-a iritat ochii, mai ales că el poartă lentile de contact. De altfel, la întâlnirea cu ziariștii el a purtat ochelari pentru că nu mai suporta lentilele. Prin această retragere – prima din 2011, din semifinala Cupei Davis, contra lui Del Potro – Nole a pus capăt unui șir de 17 prezențe consecutive în finalele turneelor ATP. El a cucerit 13 titluri în această perioadă, dar a ratat șansa de a egala recordul lui Ivan Lendl, care a disputat 18 finale în perioada 1981-1982.

2. Federer le-a mulțumit fanilor pentru susținere. Operat la genunchi după Australian Open, elvețianul Roger Federer și-a reluat antrenamentele. Evident, pozele cu el țopăind de mama focului nu erau actuale, așa cum bănuiam, dar ideea e că el a revenit pe teren și asta e cel mai important pentru un sportiv. Pentru că e om civilizat și pentru că obrazul subțire, în sport, cu mulțumiri se ține, le-a mulțumit fanilor pentru încurajările primite și pentru că au fost alături de el cu gândul în această perioadă în care toți au stat cu sufletul la gură, fiind pentru prima dată când el s-a operat. ”A însemnat enorm susținerea voastră în aceste momente grele”, le-a transmis Federer.

3. Întâlnire de gradul zero la Dubai: Wawrinka – Kyrgios. Stan Wawrinka și Nick Kyrgios vor juca în semifinale la Dubai, aceasta urmând să fie prima întâlnire dintre cei doi de la incidentul de la Montrean, de anul trecut, când australianul l-a jignit pe elvețian. De atunci, cei doi au mai fost coechipieri în IPTL și nu s-a încheiat cu sânge, deci cred că nici de data aceasta nu se vor întâmpla cine știe ce incidente.4. Muguruza a depășit-o pe Halep și apoi a pierdut. Categoric, nu e anul potrivit să fii favorită într-un turneu WTA. La Doha, Garbine Muguruza a fost eliminată în sferturile de finală de Andrea Petkovic, însă ea deja își îndeplinise obiectivul, adică reușise să urce pe locul 4 în lume, astfel încât să aibă o viață mai ușoară la Indian Wells.

5. Carla Suarez Navarro va reveni în Top 10. Calificarea în semifinalele turneului de la Doha reprezintă pentru Carla Suarez Navarro mai mult decât o simplă victorie. În urma victoriei cu 6-3, 7-6 obținute în fața cunoștinței noastre mai vechi, Elena Vesnina, iberica va reveni între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii.

6. Milos Raonic, introdus în Toronto Hall of Fame. Chiar dacă e tânăr, deja va fi inclus în Hall of Fame! E vorba de Milos Raonic, canadianul de leagă se leagă de câțiva ani toate speranțele compatrioților săi. El va fi inclus în Toronto Hall of Fame, o modalitate a municipalității de a mulțumi sportivilor și oamenilor care chiar fac ceva pentru imaginea țării.

One thought on “ȘTIRILE ZILEI, 26 februarie 2016: Novak Djokovic s-a retras de la Dubai din cauza unei infecții la ochi

Leave a Reply

Top