SUNTETI AICI
ACASA > Andy Murray > ȘTIRILE ZILEI, 19 februarie 2016: Roberta Vinci, cea mai vârstnică debutantă în Top 10 WTA

ȘTIRILE ZILEI, 19 februarie 2016: Roberta Vinci, cea mai vârstnică debutantă în Top 10 WTA

roberta vinci italia tenis

roberta vinci italia tenis
Roberta Vinci

Iată cele mai interesante știri din tenisul ultimelor 24 de ore.

1. Roberta Vinci, cea mai vârstnică debutantă în Top 10 WTA. Rezultatele bune nu rămân ”nepedepsite” în tenis, așa că de luni, Roberta Vinci va intra în Top 10 WTA pentru prima dată în carieră. Nu ar fi ceva pe care să-l fi consemnat dacă nu ar stabili și un record: italianca va deveni cea mai în vârstă jucătoare care debutează în Top 10 mondial la tenis feminin. Fost lider mondial la dublu, Roberta Vinci, finalista de anul trecut de la US Open și campioana de duminică de la St. Petersburg, are 33 de ani și 4 zile. ”Bătrână” rău, ce să mai discutăm…

2. Juan Martin del Potro continuă la Delray Beach. Recuperarea argentinianului Juan Martin del Potro a fost făcută cu cap, se pare, iar asta nu poate decât să mă bucure. El s-a calificat în sferturile de finală la Delray Beach, primul turneu ATP la care participă după o pauză de 11 luni. Ultima victimă a lui este John Patrick Smith, de care a dispus cu 6-4, 6-4, iar următorul adversar Jeremy Chardy. Aceasta va fi de fapt proba de foc pentru sud-american, căci una e să joci un meci la două zile și încheietura să se refacă, și alta să joci câte o partidă la mai puțin de 24 de ore, așa cum se întâmplă de acum înainte la Delray Beach.

3. Turneul de la Dubai e turneul surprizelor în continuare. După ce a intrat în istorie ca primul turneu WTA la care primele 8 favorite au pierdut în primele meciuri disputate – cred că în afara Simonei, care chiar și-a dorit să câștige, pentru a avea meciuri în picioare, toate celelalte jucătoare cap de serie au vrut doar să pună mâna pe bonusul de participare – turneul de la Dubai a continuat cu surprizele. Cehoaica Barbora Strykova a eliminat-o pe Ana Ivanovic, calificându-se în cea de-a treia semifinală WTA a carierei.

4. Garbine Muguruza nu știe dacă va juca la Doha. Iberica Garbine Muguruza, urmăritoarea Simonei Halep în clasamentul mondial, a fost atât de dezamăgită de înfrângerea suferită în fața Elinei Svitolina la Dubai, că spune că nu știe dacă va juca la Doha, pentru că și-a pierdut încrederea. Mi s-ar părea o decizie proastă, pentru că încrederea în jocul tău nu se câștigă la cumpărături sau la plajă, ci la antrenamente și în special în jocuri.

5. S-au anunțat primele wild-card-uri la Indian Wells. Primele trei wild-card-uri (două la masculin și unul la feminin) au fost anunțate de organizatorii turneului de la Indian Wells. Astfel, la masculin vor juca direct pe tablou Juan Martin del Potro și noua senzație americană Taylor Fritz, în vreme ce la feminin va juca pe tablou mai vechea noastră cunoștință, chinezoaica Shuai Zhang. Mai sunt de anunțat încă trei wild-card-uri la masculin și șapte la feminin, categorie la care nu e exclus să avem o bucurie, în sensul invitării pe tablou a Soranei Cîrstea, care depinde mult de ce face la Rio de Janeiro.

6. Tenisul revine la Forest Hills. Construit în 1923, Forest Hills, fostă gazdă a US Open și a multor meciuri de Cupa Davis, va reveni în circuit, dar în cel al World Team Tennis, o compețiție pe echipe mixte care are loc anual în SUA, de-a lungul a două săptămâni. Forest Hills a fost anunțat ca fiind terenul pe care formația New York Empire, la care vedetă este Andy Roddick, iar antrenor Patrick McEnroe, își va disputa meciurile de acasă.

7. Nigel Sears, antrenorul Anei Ivanovic și socrul lui Andy Murray, a povestit cum a fost cu leșinul de la Australian Open. Nigel Sears, antrenorul Anei Ivanovic, a povestit pentru presa engleză că leșinul căruia i-a căzut pradă pe scările de la Australian Open a fost provocat de o reacție alergică la sushi. De fapt, o reacție alergică la faptul că aproape două săptămâni a mâncat doar așa ceva la prânz. Evident, nu pierduse nici un pariu, dar chiar îi place sushi-ul. Sears, care e și socrul lui Andy Murray și unul dintre primii lui antrenor, spune că Andy a aflat despre leșin abia după terminarea meciului cu Joao Souza, care se disputa pe un alt teren. ”Andy a fost extraordinar, imediat după meci a aflat ce s-a întâmplat și a luat prima mașină pe care a găsit-o și a venit la spital. Era în echipamentul în care jucase, nici nu s-a mai schimbat. A vrut să plecăm atunci împreună spre Marea Britanie, dar i-am spus să rămână să joace în continuare”, a declarat Nigel Sears, punând încă o dată în evidență calitatea umană specială a lui Andy.



5 thoughts on “ȘTIRILE ZILEI, 19 februarie 2016: Roberta Vinci, cea mai vârstnică debutantă în Top 10 WTA

Leave a Reply

Top