SUNTETI AICI
ACASA > BRD Nastase Tiriac Trophy > TERENUL FANILOR, la serviciu Andreea: BRD Nastase Tiriac, ziua a doua

TERENUL FANILOR, la serviciu Andreea: BRD Nastase Tiriac, ziua a doua

marcos baghdatis

marcos baghdatis
Marcos Baghdatis (foto: Matei Moroldo)

În Terenul Fanilor, Andreea scrie despre ziua a doua a BRD Nastase Tiriac Trophy.

Astazi a inceput si pentru mine turneul bucurestean.
Pentru ca asa cum fac de vreo 2-3 ani, sacrific ziua de luni pentru treburile casnice.
Este foarte greu sa impaci si capra si varza si caprarul! Insa pana la urma, dupa mai multe compromisuri si multa diplomatie am reusit sa ajung la un numitor comun, astfel: luni, casa, marti, miercuri, joi, sambata si duminica pasiunea mea nr.1 , tenisul, in vreme ce vineri voi lasa tenisul pentru pasiunea mea nr….3, cred, Lara Fabian. Trebuie sa recunosc ca intr-un final tenisul a iesit cel mai castigat!
In fine, am plecat de acasa hotarata sa vad doar meciul lui Verdasco, insa am ajuns in timpul meciului lui Baghdathis, care nu m-a solicitat prea mult deoarece cipriotul este departe de forma lui de odinioara si a parasit foarte repede Bucurestiul! Nu prea i-a placut pe plaiuri mioritice!
Pana la meciul lui Verdasco, insa, cateva impresii!
In primul rand trebuie sa spun a am simtit un mare nod in gat cand am trecut pe langa arena centrala si m-am facut ca nu e acolo! Am depasit-o ca si cand nu ar fi existat! Pentru ca asa s-au gandit unii ca aia nu e o arena buna de jucat tenis pe ea! NU are avizul ISU!! Nu e sigura! Adica sa inteleg eu ca acele schele improvizate ca tribune pentru spectatori sunt mai sigure? Sa inteleg ca cele doua iesiri inguste cat o usa de apartament sunt mai sigure decat acele multe iesiri pe care le avea arena centrala? Da, probabil ca da! Ce stiu eu? Altii sunt mai priceputi in ale sigurantei cetateanului!
Totusi sunt si lucruri bune la BRD!
In primul rand esti mult mai aproape de teren! Nu ca pe arena centrala nu ai fi putut sa stai in primele randuri si sa fii aproape de teren, dar aici, oriunde ai sta, chiar si in varful tribunei, tot aproape esti!
Un aspect mai putin bun, ba chiar destul de rau, este ca e foarte multa galagie! Se aude absolut tot, de la copiii de mingi din jurul arenei, pana la vanzatorii de la gherete sau reporterita DIGI Sport! Cred ca daca as fi stranutat putin mai tare mi-ar fi urat Verdasco “Noroc”! Atat de aproape este totul de teren!
Un alt aspect placut zic eu este ca in ciuda faptului ca jucam pe o arena minuscula si foarte galagioasa, avem totusi arbitri de renume la acest turneu, Cedric Mourier, Mohamed ElJenati, Adel Nour.
Si iarasi ceva urat: cel mai mult au de suferit pensionarii, elevii si studentii, pentru ca nu li se mai permte accesul pe aceasta asa zisa arena centrala, ci doar pe terenul 1! Acuma, zic si eu: daca tot ai promotia asta, fa ceva si gaseste o solutie, rezolva cumva si permite-le accesul, altfel, mai bine elimina aceasta oferta pentru ei ca sa nu mai vina atatia tineri sau pensionari sa intrebe agentii de securitate de ce nu pot intra in tribuna!
Ma rog, gata, ca nu vreau sa ma ambalez de acum!
Meciul lui Verdasco!
Daca am un favorit cert la acest turneu, atunci el este de departe spaniolul! Si se pare ca nu doar al meu!
Partida a fost una foarte frumoasa, cu un bosniac foarte montat si hotarat sa se bata pentru orice punct, cu un Verdasco a carui clasa s-a vazut din prima, un meci insa foarte greu pentru amandoi, obositor, cu puncte extraordinare, cu game-uri interminabile, schimburi lungi, de pe fundul terenului, scurte magice la fileu, loburi, minge in tribuna, greseli, dar si multe reusite, fair play, aplauze, pauza de vestiar, un tiebreak, un set blitz, un break in setul 3 venit exact la momentul oportun, ce sa mai spun….toate ingredientele pentru un spectacol reusit!
A muncit mult Fernando sa castige acest meci si a reusit, sper sa se recupereze pana joi pentru ca imi doresc sa mearga cat mai sus in turneu!

Maine va fi o noua zi, sa speram ca ploaia ne va ocoli si vom mai avea meciuri spectaculoase de urmarit.

CITEȘTE ȘI:  Cum i-a smuls Agassi lui Becker dominația globală cu ajutorul unui truc din... poker

Leave a Reply

Top