SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Sorana Cîrstea, la Madrid: “Problema la umăr mă va însoţi toată cariera. Dar acum ştiu să trec peste”

Sorana Cîrstea, la Madrid: “Problema la umăr mă va însoţi toată cariera. Dar acum ştiu să trec peste”

sorana cirstea praga
sorana cirstea praga
Sorana Cirstea

Calificarea în turul secund al turneului de la Madrid, acolo unde va juca diseară, de la ora 22.30, a readus-o pe Sorana Cîrstea în prim-plan.

Ea a acordat un interviu site-ului oficial al WTA, în care a vorbit despre accidentarea la umăr, despre cum vede acum tenisul, dar şi despre obiectivele sale.

Iată, acum, ce spune despre accidentare şi despre recuperare: „Sunt foarte fericită că am revenit la un asemenea turneu și sunt fericită că am început cu o victorie. Văd aceasta ca startul unei noi cariere după accidentarea la umăr. Fiecare meci e important”, a declarat Sorana.

Ea a dezvăluit că, deşi e vindecată, adică nu mai simte dureri, problema la umăr va rămâne în permanenţă acolo: “Problema mea la umăr va fi mereu acolo, așa că acum depinde dacă voi fi capabilă să trec peste ea, să îmi fac exercițiile zilnice și să îmi țin umărul puternic. De asemenea, să am grijă să îmi fac toate exercițiile de recuperare. Trebuie să fiu foarte atentă, deoarece problema la umăr mă va însoți toată cariera de acum înainte. Acum m-am obișnuit, dar e foarte important cum voi face toate lucrurile. Acum cred că știu cum să mă descurc cu ea”, a mai spus Sorana Cîrstea.

AICI citiţi partea a doua a interviului acordat de Sorana Cîrstea, în care ea vorbeşte despre problema trecerii de la juniorat la profesionism, sau despre ce s-a schimbat în modul său de a privi tenisul şi antrenamentele.

CITEȘTE ȘI:  Australian Open 2021: Sorana Cîrstea, victorie extraordinară cu Petra Kvitova

Românca a mărturisit că accidentarea a dus la anumite schimbări în joc şi pregătire: “Mi-am schimbat serviciul și așa am pus mai puțină presiune pe umăr, iar până acum lucrurile merg bine. Am început anul jucând turnee ITF de 25.000 de dolari în Brazilia și acum cred că sunt pe drumul cel bun. Pe scurt, umărul meu e prea flexibil. A fost luxat. Aceasta e principala problemă, dar apoi am avut alte accidentări și probleme cu mușchii biceps și deltoid. Accidentări compensatorii. O groază de probleme, dar așa cum am spus, am găsit o cale bună să îmi fac exercițiile zilnice și să am o bună recuperare zilnic. Desigur, asta îmi ocupă mult timp. Dar sunt fericită pentru că funcționează, iar pentru mine, să fiu capabilă să revin pe teren și să pot juca fără dureri e extraordinar. Eram obișnuită să am un serviciu normal, cu o extensie completă, dar acum trebuie să am o mișcare mai scurtă. Pentru mine, durerea apărea când făceam totul cum eram obișnuită. Am încercat noul serviciu și a fost bine de la început. Numai că, desigur, e nevoie de multe repetări, de ritm și coordonare. Până acum totul a mers bine, și eu am studiat multe servicii de acestea. L-am privit mult timp pe Andy Roddick, el avea un serviciu foarte bun. Dar e interesant pentru că am început să fiu mult mai grijulie, să privesc puțin mai mult și să înțeleg tenisul dintr-o perspectivă diferită. Cred că tot ce s-a întâmplat m-a ajutat, de fapt”, a mai explicat Sorana, care a început anul undeva în jurul locului 250, îar acum a intrat între primele 120 de jucătoare ale lumii.

Leave a Reply

Top