SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Horia Tecău: ”Voi juca alături de Florin Mergea la Stuttgart, săptămâna viitoare”

Horia Tecău: ”Voi juca alături de Florin Mergea la Stuttgart, săptămâna viitoare”

tecau florin mergea brd nastase tiriac trophy
tecau florin mergea brd nastase tiriac trophy
Horia Tecau si Florin Mergea

O veste bună pentru tenisul românesc a fost dată ieri de Horia Tecău, la revenirea în România. El și Florin Mergea vor face pereche la turneul ATP de la Stuttgart, săptămâna viitoare.

Parteneriatul este foarte important în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice, și nu a fost plănuit cu mult timp înainte. El a rezultat în ultimele zile, după ce olandezul Jean Julien Rojer, partenerul lui Horia, s-a accidentat, suferind o ruptură musculară la abdomen. ”Suntem mulțumiți cu ce am reușit să facem la acest turneu, în condițiile în care Jules a avut și o accidentare, o ruptură musculară la abdomen. Sper să se refacă în timp util pentru turneele de la Wimbledon și Queen’s”, a declarat Tecău pentru DigiSport la revenirea în țară, ieri.

El a spus că în aceste condiții a renunțat să mai participe la s’Hertogenbosch, unde se înscrisese cu Rojer – era de înțeles să joace acolo, fiind în țara pe care o reprezintă Rojer – și în schimb s-a înscris la Stuttgart, turneu care va avea loc tot săptămâna viitoare și tot pe iarbă. Partenerul lui va fi Florin Mergea: ”Săptămâna viitoare mai jucam un turneu, l-am adăugat în program, cel de la Stuttgart, pentru că Jules e accidentat și nu va putea să joace în aceasta săptămână. În aceste condiții o să mai joc o săptămână cu Florin și-l adaug în programul nostru la Olimpiadă”, a mai spus Tecău pentru DigiSport.

Pentru Florin, acest turneu este foarte important, el cucerind anul trecut trofeul alături de Rohan Bopanna.

Horia Tecău și Florin Mergea sunt neînvinși în această formulă în 2016, ei câștigând atât meciul din Cupa Davis, cât și turneul ATP de la București. Obiectivul principal al lor este cucerirea unei medalii olimpice, la vară, pentru asta ei fiind incluși într-un program finanțat de COSR prin care li se asigură suport financiar și logistic, în caz că au nevoie. Drept urmare, Andrei Pavel este antrenorul lor pentru acest proiect prin care se poate scrie istorie în sportul românesc. Acesta i-a însoțit și la Madrid, unde între antrenamentele cu partenerii tradiționali au făcut și antrenamente comune.



Ei au, de asemenea în echipă și nutriționist, pe Daiana Mergea, care este absolventă a Facultății de Medicină și care în cei patru-cinci ani de experiență în circuit alături de Florin știe exact ce și cum trebuie alcătuită alimentația în funcție de particularități. În echipă există și un preparator fizic. Cum talentul și chimia o au de când lumea, nu ne rămâne decât să sperăm că îi vom vedea la vară acolo unde merită, adică pe podiumul Jocurilor Olimpice.

loading…


Leave a Reply

Top