SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Rafa Nadal, eroul meu

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Rafa Nadal, eroul meu

rafael nadal
rafael nadal
Rafael Nadal

In Terenul Fanilor revine Paul Athes. El scrie despre favoritul lui, Rafael Nadal, cel care azi împlinește 30 de ani.

Dacă viața mea ar depinde de un meci de tenis, Rafa Nadal ar fi cel ales să mă reprezinte pe teren. Voința supremă, abilitatea de a scoate maximul în momentele cele mai critice și spiritul de luptător neînfricat fac din Rafa tenismanul meu preferat. Ajuns azi la 30 de ani, tenisul său special, lupta sa eroică și eternele sale sprinturi după fiecare minge par acum date uitării, dar niciodată nu voi putea uita patima finalei de la Wimbledon din 2008. De nouă ori a cucerit Parisul, de altă două ori Wimbledonul și New York-ul și doar o singură dată Australia. Un temerar fără măsură, Nadal este un demn urmaș din linia unor Agassi sau Lleyton Hewitt, ultimul reprezentând un model pentru modestul nostru aniversat. Calitățile de mare sportiv le-a demonstrat de foarte multe ori, mai ales după înfrângerile importante, căci acestea nu au fost puține, mai ales în ultima perioadă. Îmi voi aduce mereu aminte de finala de Wimbledon din 2007 când Toni încerca să-l îmbuneze să renunțe de teama agravării unei accidentări la gleznă. Rafa nu a renunțat și a mers până în setul al cincilea, acolo unde calmul lui Federer și-a spus cuvântul din plin. Fără îndoială, dacă aș sta să enumăr toate meciurile pline de suspans din cariera lui Rafa mi-ar lua zile în șir să le descriu în cele mai mici și amănunțite detalii.

Finețea nu a fost niciodată atuul său, dar determinarea a fost mai evidentă decât la oricine altcineva înaintea sa. Ne amintim cu toții revenirile după accidentările din 2009 și 2012 și ce impact au avut asupra mentalului său. O armă redutabilă și nemaiîntâlnită la nimeni este topspinul nimicitor. Federer, Djokovic, Murray și Verdasco știu cel mai bine efectul devastator al unei asemenea lovituri izbite din toate puterile. Ca fost practicant al acestui elegant sport, pot să spun că mereu am încercat să emulez atitudinea sa, dar și stilul său de joc. Dar nu mi-a ieșit mai deloc, căci Rafa are acel ceva aparte pe care eu, amatorul, nu-l puteam descifra nicicum. Fizicul. Un demn urmaș al lui Adonis, Rafa posedă un fizic atletic demn de invidia unui Cristiano Ronaldo. Pentru tenis, statura sa este una impresionantă, dar poate aduce multe accidentări și din păcate, chiar a adus.

Dacă tenisul va fi mai sărac după retragerea sa, rămâne de văzut. Sportul alb va rămâne mereu un simbol al eleganței și fair play-ului, elemente de care Rafa a dat din plin dovadă, atât în momentele glorioase cât și în cele mai nefaste. Rafa Nadal, asemeni unui Lleyton Hewitt, Valentino Rossi, Luis Suarez, Richie McCaw sau Ayrton Senna mă ambiționează mereu să dau tot ce pot mai bun pentru a deveni un om mai bun zi după zi. Îți mulțumesc pentru toate amintirile frumoase și îți doresc o recuperare rapidă, căci vine Wimbledonul și chiar tu ai zis-o că nu renunți niciodată.

La mulți ani, Rafa! VAMOS!

One thought on “TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Rafa Nadal, eroul meu

Leave a Reply

Top