SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Cupa Davis România – Spania: Magie sau normalitate? – Corespondență de la Marcu Czentye

Cupa Davis România – Spania: Magie sau normalitate? – Corespondență de la Marcu Czentye

cupa davis romania echipa
cupa davis romania echipa
Echipa de Cupa Davis a Romaniei

Victoria obținută de România în fața Sloveniei, la Arad, a deschis ușa către cea mai dificilă confruntare pe care Horia Tecău și coechipierii săi au avut-o în Cupa Davis în ultimii ani. Lipsită de Rafael Nadal sau David Ferrer, dar venită cu cel mai bun lot disponibil, conform spuselor căpitanului nejucător, Conchita Martinez, gruparea spaniolă a sosit la Cluj-Napoca cu un singur gând, enunțat clar și cu lejeritate la conferințele de presă: vrem să câștigăm și să ne apropiem de elita tenisului masculin.

România – Spania este cea mai interesantă întâlnire din cadrul turului al doilea al Grupei I, zona Europa/Africa din Cupa Davis. Miza partidei constă în prezența la barajul pentru calificarea în prima Grupă Mondială, iar pentru România o victorie în acest sfârșit de săptămână ar însemna o posibilă întoarcere la gloria întâlnită cu mulți ani în urmă.

Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă, pe o suprafață hard indoor, care a fost stabilită în vederea anulării unor puncte forte pe care spaniolii le dețin. În mod cert, Marius Copil va fi avantajat de rapiditatea acestei suprafețe, care pare mai veloce în comparație cu tipul similar de suprafață instalat la Sală pentru meciul de Fed Cup, din februarie, pe care România l-a jucat în compania Cehiei.

Atmosfera din cadrul ambelor echipe se arată a fi relaxată la o primă privire, însă ibericii par a fi mult mai stăpâni și relaxați înainte de acest weekend. În rândul grupării române se poate întrezări o oarecare stare de neîncredere, chiar dacă glumele spuse de Andrei Pavel reușesc să înveselească și să relaxeze mediul, preț de câteva momente.

În timp ce diferența de valoare dintre jucătorii de simplu ai celor două echipe este evidentă, Andrei Pavel speră ca aportul publicului să echilibreze și chiar să întoarcă balanța în favoarea noastră. Vineri, începând cu ora 12:45 va debuta seria celor cinci meciuri cu două dueluri de simplu, sâmbătă Horia Tecău și Florin Mergea vor încerca să învingă campionii de la Roland Garros, Feliciano Lopez și Marc Lopez, în timp ce duminică va fi o zi în care este posibil ca miza să fie absentă, dar la fel de posibil este ca duminică să fie ziua decisivă în perspectiva calificării.

Surprizele se văd la tot pasul în tenis, iar iubitorii tenisului din România ar fi, cu siguranță, încântați să asiste la o asemenea întâmplare magică în acest sfârșit de săptămână. Potențial există, întrucât serviciul lui Marius Copil poate distruge orice plan de joc, calitatea dublului Horia Tecău – Florin Mergea poate fi imbatabilă, iar naturalețea loviturilor lui Adrian Ungur poate destabiliza oricare adversar spaniol, într-o zi de grație.

Până la ora începerii meciurilor, vă îndemn să citiți câteva informații referitoare la loturile celor două echipe, mai jos:

Echipa României: Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău și Florin Mergea

Căpitan nejucător: Andrei Pavel

Marius Copil (născut pe 17 octombrie 1990, la Arad – 25 de ani): nr. 174 ATP, campion la București în proba de dublu, alături de Adrian Ungur în 2015.

Înălțime: 1,93 m

Dreptaci, lovește reverul cu o mână

Debut în Cupa Davis: 2009, când a învins, alături de Horia Tecău, dublul rusesc format din Marat Safin și Dmitry Tursunov, revenind de la 0-2 la seturi

Palmares în Cupa Davis: 12 convocări, 12 victorii – 6 înfrângeri (10-4 la simplu)

Întâlniri directe cu adversarii: a jucat doar cu Roberto Bautista Agut și are un palmares de 0-1 în duelurile cu acesta

Adrian Ungur (născut pe 22 ianuarie 1985, la Pitești – 31 de ani): nr. 187 ATP, campion la București în proba de dublu, alături de Marius Copil, în 2015.

Înălțime: 1,78 m

Dreptaci, lovește reverul cu o mână

Debut în Cupa Davis: 2010

Palmares în Cupa Davis: 11 convocări, 10 victorii – 9 înfrângeri (nu a jucat la dublu)

Întâlniri directe cu adversarii: 1-3 cu Roberto Bautista Agut, 0-1 cu Feliciano Lopez, 1-0 cu Pablo Carreno Busta, 1-0 cu Marc Lopez

Horia Tecău (născut pe 19 ianuarie 1985, la Constanța – 31 de ani): nr. 6 ATP în clasamentul de dublu, campion la Wimbledon în 2015, campion al Turneului Campionilor în 2015, campion la Madrid în acest an, alături de Jean-Julien Rojer și campion la București tot în acest an, alături de Florin Mergea. A câștigat de-a lungul carierei 29 de titluri ATP în proba de dublu.

Înălțime: 1,93 m

Dreptaci, lovește reverul cu două mâini

Debut în Cupa Davis: 2003

Palmares în Cupa Davis: 21 de convocări, 12 victorii – 10 înfrângeri (12-8 la dublu)

Florin Mergea (născut pe 26 ianuarie 1985, la Craiova – 31 de ani): nr. 13 ATP în clasamentul de dublu, campion la București în acest an, alături de Horia Tecău, campion la Madrid în 2015, alături de Rohan Bopanna. A câștigat de-a lungul carierei 6 titluri ATP în proba de dublu.

Înălțime: 1,80 m

Dreptaci, lovește reverul cu o mână

Debut în Cupa Davis: 2003

Palmares în Cupa Davis: 14 convocări, 8 victorii – 6 înfrângeri (7-5 la dublu)

Echipa Spaniei: Roberto Bautista Agut, Feliciano Lopez, Pablo Carreno Busta, Marc Lopez

Căpitan nejucător: Conchita Martinez

Roberto Bautista Agut (născut pe 14 aprilie 1988, la Castellon – 28 de ani): nr. 15 ATP, a câștigat 4 titluri ATP în proba de simplu.

Înălțime: 1,83 m

Dreptaci, lovește reverul cu două mâini

Debut în Cupa Davis: 2014

Palmares în Cupa Davis: 3 convocări, 2 victorii – 3 înfrângeri (nu a jucat la dublu)

Întâlniri directe cu adversarii: 1-0 cu Marius Copil, 3-1 cu Adrian Ungur

Feliciano Lopez (născut pe 20 septembrie 1981, la Toledo – 34 de ani): nr. 21 ATP, campion la Roland Garros în proba de dublu, alături de Marc Lopez, în acest an. A câștigat de-a lungul carierei 4 titluri ATP în proba de simplu și 3 în proba de dublu.

Înălțime: 1,88 m

Stângaci, lovește reverul cu o mână

Debut în Cupa Davis: 2003

Palmares în Cupa Davis: 21 de convocări, 12 victorii – 17 înfrângeri (4-8 la simplu)

Întâlniri directe cu adversarii: 1-0 cu Adrian Ungur

Pablo Carreno Busta (născut pe 12 iulie 1991, la Gijon – 25 de ani): nr. 46 ATP, a câștigat un titlu ATP în proba de dublu.

Înălțime: 1,88 m

Dreptaci, lovește reverul cu două mâini

Debut în Cupa Davis: își face debutul cu ocazia acestei confruntări, în România

Întâlniri directe cu adversarii: 0-1 cu Adrian Ungur

Marc Lopez (născut pe 31 iulie 1982, la Barcelona – 33 de ani): nr. 18 ATP în clasamentul de dublu, campion la Roland Garros în proba de dublu, alături de Feliciano Lopez, în acest an. A câștigat Turneul Campionilor în 2012 și Turneul de la Indian Wells, în două rânduri. Este deținător a 12 titluri ATP în proba de dublu.

Înălțime: 1,75 m

Dreptaci, lovește reverul cu două mâini

Debut în Cupa Davis: 2012

Palmares în Cupa Davis: 4 victorii – 5 înfrângeri (3-5 la dublu)

Întâlniri directe cu adversarii: 0-1 cu Adrian Ungur

Leave a Reply

Top