SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Stiri > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Nu plânge, Ana!

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Nu plânge, Ana!

ana ivanovic
ana ivanovic
Ana Ivanovic si trofeul cucerit in 2008, la Roland Garros

În Terenul Fanilor revine Paul Athes, care a scris despre retragerea Anei Ivanovic.

2016 a fost un sezon nebun. Atât la feminin, cât și la masculin, clasamentele au suferit modificări majore, iar vechii regi și vechile regine au fost detronați fără milă.

Finalul de an a fost ceva mai lejer pentru cardiaci. După multe meciuri tensionate, după finala de infarct dintre Argentina și Croația din Cupa Davis, apele tulburi s-au liniștit. Totul până azi.

Într-un anunț șoc făcut prin intermediul unei rețele de socializare, Ana Ivanovic, considerată de mulți domni ca fiind cea mai sexy jucătoare de tenis a lumii, și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă.

Motivul? Foarte simplu și frecvent întâlnit în rândul sportivilor. Accidentările repetate. Sârboaica a motivat retragerea într-o manieră cât se poate de simplă, dar și logică. Conform spuselor ei, accidentările îi țineau în frâu adevăratul ei potențial, iar ea, o perfecționistă declarată, nu mai putea evolua la întregul ei potențial sportiv.

După câteva ore, mi-am asumat și eu acest prilej de a scrijeli niște cuvinte pe hârtia virtuală a internetului despre Ana Ivanovic. Trebuie să recunosc că mi-a fost greu să găsesc cuvintele potrivite după un asemenea eveniment emoționant.

Sunt un fan declarat al tenisului etalat de ea. Sigur că și aspectul fizic plăcut ochiului a jucat un aspect important în decizia de a deveni jucătoarea mea preferată, dar în tenis nu doar fizicul frumos contează. Altfel, tenisul feminin ar fi plin de jucătoare de tip Anna Kournikova.

Îmi amintesc cu mare bucurie momentele frumoase ale carierei sale, gloria supremă de a ajunge în fruntea ierarhiei mondiale în 2008, atunci când avea doar 21 de ani. Spiritul ei de luptătoare (deloc surprinzător, dată fiind proveniența) a adus un plus valoare jocului ei destul de solid.

Pentru mine, ea a fost prima mare jucătoare din era post Justine Henin. Din nefericire, acel sezon nu a mai fost repetat vreodată, cu toate că în ultimii existau toate premisele necesare pentru o nouă ascensiune către topul clasamentului mondial.

Totuși, privind în ansamblu, nu pot să nu fiu de acord cu decizia ei. Am constatat și eu pe propria piele duritatea tenisului, cu toate accidentările și momentele neplăcute. Sigur, nu îndrăznesc să mă compar cu Ana, dar țin să trag un semnal de alarmă către toți pseudoanaliștii care critică fără motiv. (a se vedea critici fini din scara de bloc a Simonei Halep)

Închei prin a-mi exprima în același timp regretul, dar și satisfacția pentru frumoasa carieră a Anei Ivanovic. Sunt convins că implicarea ei în tenis nu se va încheia aici, căci prezența sa înfrumusețează peisajul tenisului mondial. Atât la propriu, cât și la figurat.

Leave a Reply

Top