SUNTETI AICI
ACASA > Andy Murray > Australian Open 2016: Mischa Zverev l-a eliminat pe Andy Murray în optimi!

Australian Open 2016: Mischa Zverev l-a eliminat pe Andy Murray în optimi!

mischa zverev
mischa zverev
Mischa Zverev dupa cea mai importanta victorie din cariera

O nouă surpriză majoră la Australian Open! Liderul clasamentului mondial, Andy Murray, a fot eliminat în optimile de finală de germanul Mischa Zverev!

Clasat pe locul 50 în lume, Mischa Zverev a obținut cea mai mare victorie chiar când teoretic se află în partea a doua a carierei, el urmând să împlinească 30 de ani în 2017. Născut la Moscova, rezident în Monaco dar cu cetățenie germană, Zverev l-a învins cu scorul de 5-7, 7-5, 6-2, 6-4 pe Andy Murray, aflat la primul turneu de Grand Slam în postura de lider mondial.

Cu această victorie, Zverev va intra pentru prima dată în carieră în Top 40 ATP, iar acum așteaptă să vadă cu cine va juca în sferturi: contra preferatului său din circuit, Roger Federer, sau contra lui Kei Nishikori.Din punct de vedere statistic, eliminarea lui Murray a adus în prim-plan câteva borne importante: este prima dată de la ediția 2002 a Australian Open când niciunul dintre primii doi favoriți nu s-au calificat în sferturile de finală.

În ceeea ce îi privește pe Murray și Djokovic, ei nu au mai ieșit amândoi până în sferturi la același turneu de Grand Slam din 2007, când tot la Australian Open au suferit eșecurile premature. Dar atunci erau niște sportivi dornici de afirmare, deci e oarecum de înțeles.

loading…


One thought on “Australian Open 2016: Mischa Zverev l-a eliminat pe Andy Murray în optimi!

Leave a Reply

Top