SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Australian Open 2017: Se știe prima semifinală feminină, una 100% americană

Australian Open 2017: Se știe prima semifinală feminină, una 100% americană

venus williams vandeweghe australian open
venus williams vandeweghe australian open
Venus Williams si Coco Vandeweghe sunt in semifinala la Australian Open

Prima semifinală stabilită în concursul feminin de la Australian Open nu putea fi prevăzută de absolut nimeni, cred că nici calificatele nu se gândeau că vor ajunge atât de departe. Veterana Venus Williams și noua senzație Coco Vandeweghe își vor disputa semifinala Australian Open, într-o confruntare 100% americană.

În sferturile de finală, Venus Williams a învins-o cu scorul de 6-4, 7-6 pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova. Americanca s-a calificat pentru prima dată după 14 ani în semifinala de la Australian Open! În vârstă de 36 de ani și 221 de zile, Venus devine cea mai vârstnică jucătoare ajunsă în semifinalele unui turneu de Grand Slam de la Martina Navratilova, care a ajuns în penultimul act de la Wimbledon în 1993, cînd avea 36 de ani și 259 de zile.

Adversara lui Venus din semifinale va fi o altă americancă, Coco Vandeweghe. Cea cu care Horia Tecău a ajuns în finala probei de dublu mixt anul trecut la Australian Open, a produs a doua surpriză consecutiv, eliminând-o pe campioana de la Roland Garros, Garbine Muguruza. Chiar dacă iberica pornea ca favorită, ea a fost bătută rău de Vandeweghe, care s-a impus cu 6-4, 6-0.



Coco a fost spaima campioanelor de Grand Slam la această ediție a turneului de la Melbourne, ea eliminând-o în optimi pe Angelique Kerber, liderul mondial și deținătoarea titlurilor de la Australian Open și US Open. Dacă o va învinge în finală și pe Serena, atunci va deveni prima jucătoare din istorie care a învins în același concurs toate câștigătoarele turneelor de Grand Slam din anul precedent. Pentru Vandeweghe, aceasta este prima semifinală de Grand Slam din carieră.

loading…


Leave a Reply

Top