SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: 11 pentru Australian Open

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: 11 pentru Australian Open

terenul din melbourne
terenul din melbourne
La Melbourne e toată lumea bună a tenisului mondial

În Terenul Fanilor, revine Paul Athes, care face o avancronică a primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. O avancronică ceva mai specială, pentru că trece în revistă 11 dintre eroii care, în opinia lui, ar putea scrie istorie la Melbourne. Înainte de a vă lăsa să citiți acest interesant material, vă reamintesc că oricine poate publica un articol, o părere sau orice vă simțiți inspirați să scrieți despre tenis. Textele voastre le aștept pe adresa de e-mail contact@doartenis.ro sau pe pagina de Facebook.

Andy Murray

Noul lider mondial vine la Melbourne cu moralul ridicat după un 2016 de excepție. Totuși, în debutul stagiunii actuale, el a fost învins de Novak Djokovic în finala de la Doha.

Judecând situația din ultimele șase luni, scoțianul este favoritul principal. Parcă ar fi cazul să se impună și el la Antipozi după numeroasele finale pierdute aici în trecut.

Novak Djokovic

Campionul en titre de aici vine cu forțe proaspete după o ultimă jumătate de an dezamăgitoare. După Roland Garros, nimic n-a mai mers în jocul sârbului.

Aflat deja în posesia celor mai multe titluri la Antipozi, el își dorește foarte mult încă un trofeu care să-i betoneze nu doar statutul de legendă la Australian Open, ci și moralul firav din ultima perioadă.

Roger Federer

Regele tenisului revine în acțiune după mai bine de jumătate de an de pauză. După ce a suferit o înfrângere neașteptată în semifinala de la Wimbledon cu Milos Raonic, Roger Federer a declarat forfait pentru restul sezonului.

Prin urmare, el va fi cap de serie 17 în tabloul masculin, însă nicicând acest loc nu a fost mai neconcordant cu valoarea jucătorului. Poate doar atunci când Pete Sampras a câștigat ultimul grand slam, tot din postura de ocupant al locului 17 în clasamentul ATP.

Rafa Nadal

Matadorul spaniol revine și el după o pauză lungă. După aproape nouă luni, Nadal reintră în cursa pentru un nou grand slam, iar după jocul etalat în meciul cu Raonic din această lună, avem toate șansele să asistăm la un reviriment marca Rafa Nadal.

Cu toate acestea, jocul îi este încă fragil, iar un duel cu un Djokovic sau Murray, ar putea pune în pericol starea fizică a lui Rafa. Pentru mine, rămâne în continuare un mare favorit la titlu în Australia.

Milos Raonic

Forța canadianului a fost șlefuită substanțial în 2016, astfel încât el a încheiat anul pe ultima treaptă a podiumului ATP. Actualmente, el este probabil principala amenințare pentru tandemul Djokovic – Murray.

Jocul solid etalat în meciul cu Nadal din această lună stă la baza alegerii mele. Într-un meci în care forța a primat, canadianul a ilustrat cu vârf și îndesat de ce este comparat cu Andy Roddick. Cine știe, poate asistăm la anul în care el va fi #1 mondial.

Dominic Thiem

Nu este neapărat o alegere ideală pentru victoria finală, dar este un jucător într-o creștere constantă. Cel mai talentat exponent al generației născute în anii 90 a arătat că e capabil în nenumărate ocazii că e capabil de surprize plăcute.

În Australia, el va juca pentru a-și consolida statutul dobândit în 2016. Asemănările izbitoare cu jocul elegant prestat de Roger Federer i-au adus multe laude. Cine știe, poate ar fi cazul să repete câteva dintre performanțele elvețianului.

Alexander Zverev

Ultimul nume ales din lista de la masculin este și cel pe care-l consider ca fiind următoarea mare stea a tenisului mondial. După meciul cu Roger Federer de la Cupa Hopman, Zverev a arătat că e capabil să ducă un meci greu și că psihicul său devine din ce în ce mai greu de doborât.

Tânărul german ar putea produce marea surpriză dacă nu-și va pierde firea, dar va fi foarte greu împotriva unor nume precum Murray, Djokovic sau Raonic.

Serena Williams

E dificil de spus dacă Serena Williams mai e la forma de odinioară. După ultimul an, marcat de nenumărate accidentări și de un joc fluctuant, faptul că a rămas pe locul secund în clasamentul WTA e un real miracol.

Pentru Serena, 2017 ar putea semnifica cântecul de lebădă a unei cariere prodigioase marcată cu multe victorii importante, dar și cu toate titlurile posibile. Cu toate acestea, ea rămâne un nume de luat în calcul pentru titlul din Australia, chiar dacă forma și timpul nu sunt de partea sa.

Angelique Kerber

Germanca a luat cu asalt ierarhiile WTA și s-a ițit în vârf la final de 2016. Anul trecut a fost unul senzațional pentru urmașa lui Steffi Graf, iar apărarea titlului de la Melbourne va fi cu adevărat primul moment delicat din acest sezon.

Dacă și-a îmbunătățit în această vacanță de iarnă și psihicul uneori fragil, nemțoaica pornește cu mari șanse la apărarea locului din clasamentul WTA.

Agnieszka Radwanska

Jucătoarea din Polonia a avut un final de an formidabil. Ea vine în Australia în postura de cap de serie cu numărul 3. La 27 de ani, timpul deja o presează înspre a obține primul mare succes major al carierei ei.

Constanța etalată de-a lungul anilor nu a fost concretizată încă într-o victorie într-un turneu de grand slam. Dar cine știe, poate va prelua modelul lui Andy Murray și vom asista la o dominație a simpaticei jucătoare din Polonia.

Simona Halep

Aflată în continuare în căutarea primului turneu de grand slam din cariera, compatrioata noastră merge la Australian Open din postură de cap de serie cu numărul 4.

O victorie în Australia, ar arunca în aer o țară întreagă aflată sub vaste tensiuni politice și economice. Totuși, după debutul nefast al sezonului 2017, trebuie să privim cu un oarecare realism asupra șanselor pe care le are Simona.

Cu toate acestea, ea este mare favorită în inimile românilor. Poate ar fi cazul să asistăm la un prim succes de la Virginia Ruzici încoace, căci la anul se împlinesc 40 de ani de la ultimul succes al vreunui jucător român într-un turneu de grand slam la proba de simplu.

Acestea sunt cele 11 opțiuni pentru titlurile de la masculin și feminin. Totuși, asta nu înseamnă că surprizele nu sunt binevenite, sportul alb arătându-ne deseori că realitatea bate orice pronostic, iar Goran Ivanisevic ne poate confirma din plin acest fapt.

Leave a Reply

Top