SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > Monte Carlo, un moment de cotitură pentru Djokovic

Monte Carlo, un moment de cotitură pentru Djokovic

novak djokovic monte carlo
novak djokovic monte carlo
Novak Djokovic la Monte Carlo

Anul trecut pe vremea aceasta, Novak Djokovic părea de neoprit și se îndrepta cu pași mari către stabilirea de noi recorduri în ATP. Specialiștii îl creditau cu mari șanse să câștige Roland Garros pentru prima data și chiar să se impună și în următoarele două turnee de Mare Slam din 2016. Ce a urmat a fost un sezon dezamăgitor, cel mai rău pentru sârb din ultimii ani, culminând cu detronarea să de către Andy Murray. Novak a câștigat totuși Roland Garrosul, ceea ce rămâne o performanță notabilă.

Eliminarea prematură din turneul de la Monte Carlo i-a surprins pe mulți, mai ales că Jiri Vesely nu este un jucător de top. Eșecul a fost trecut repede cu vederea ca un accident, însă el ascundea sâmburii unor probleme mult mai serioase. Deloc surprinzător, anul acesta cele mai mari case de pariuri prezentate aici, îl creditează pe Novak cu a două șansa la câștigarea trofeului. Rafael Nadal este principalul favorit, în timp ce Murray are a treia șansa.

Pentru Djokovic și fanii săi, evoluțiile recente indică faptul că sârbul revine încet dar sigur la forma care l-a consacrat. Meciul cu Gilles Simon a scos în evidența dorință să de victorie și de a reveni pe prima poziție în ierarhia ATP. Faptul că a salvat mingi de set și a reușit breakul atunci când francezul servea pentru meci în față propriilor suporteri este încurajator.

Cei care intenționează să parieze pe Novak la Roland Garros, nu ar trebui să treacă cu vederea semnele mai puțin îmbucurătoare. Djokovic nu este nici pe departe la fel de precis în lovituri precum era în 2015. Greșește mult mai des și din poziții relativ facile și în același timp își asumă mai puține riscuri. Numărul de lovituri decisive câștigatoare a scăzut iar greșelile nefortate sunt mai numeroase. Din fericire mai este destul timp până la Roland Garros iar turneul de la Monte Carlo ne arată un Djokovic foarte motivat.

Leave a Reply

Top