SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > Scrisoarea trimisă de Ion Ţiriac către ITF în apărarea lui Ilie Năstase: cere o audiere publică

Scrisoarea trimisă de Ion Ţiriac către ITF în apărarea lui Ilie Năstase: cere o audiere publică

ilie nastase cearta arbitru
ilie nastase cearta arbitru
llie Nastase s-a certat cu arbitrul la Mamaia

Ion Ţiriac a sărit în apărarea bunului său prieten, Ilie Năstase, al cărui proces cu ITF se tărăgănează. Omul d afaceri i-a trimis o scrisoare preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Tenis, David Haggerty, în care solicită ca Ilie Năstase să fie audiat public în cadrul anchetei ITF legate de incidentele de la Mamaia, de la întâlnirea de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, precum şi prezentarea ulterioară către mass-media a întregului dosar întocmit în acest sens.

Iată în continuare scrisoarea adresată de Ion Ţiriac către ITF:

“Domnule preşedinte, scriu această scrisoare în calitate de preşedinte de onoare a Federaţiei Române de Tenis, referindu-mă la investigaţia iniţiată împotriva căpitanului echipei României de Fed Cup, Ilie Năstase. După ce am văzut dovezile adunate de reprezentanţi ai Federaţiei Române de Tenis, am găsit mai multe aspecte din jurul evenimentului ca fiind foarte nefericite şi deranjante. Este limpede că intervenţia iniţială a căpitanului echipei României a fost în limita mandatului său şi în concordanţă cu regulamentele. În timp ce este surprinzător şi neclar de ce arbitrul de scaun a refuzat să ţină cont de intervenţie, acest refuz declanşând limbajul nepotrivit al lui Năstase, care, ca rezultat, a fost eliminat de pe teren. Apoi, iadul s-a deschis asupra căpitanului nostru, moralului echipei noastre şi reputaţiei federaţiei noastre.

Prin urmare, cer ITF să susţină clarificarea tuturor faptelor relevante, să acţioneze într-o manieră corectă şi legală, să diminueze consecinţele disproporţionate ale situaţiei şi să ajungă la o concluzie adecvată. Consider că o audiere publică este singura cale pentru a atinge aceste scopuri. Acest lucru este cu atât mai important cu cât toate sancţiunile formale şi informale, precum şi insultele aplicate deja lui Năstase au fost făcute cunoscute pe larg, chiar şi de ITF. Pentru echilibru şi proporţionalitate, mass-media trebuie să aibă acces la întregul dosar al acestei investigaţii, care îl apără în mod copleşitor pe Năstase. De asemenea, consider că o audiere publică este singura cale de a asigura obiectivitatea acestei investigaţii, de a asigura legitimitatea şi imparţialitatea, precum şi încrederea publicului în decizia finală.

CITEŞTE ŞI: Decizia lui Ion Ţiriac referitoare la acordrea trofeului în concursul WTA de la Madrid
Maniera în care ITF alege cum va conduce această investigaţe poate fi un reper, iar o audiere deschisă, publică, este singura cale de a asigura că ITF rămâne, şi va fi amintită, ca o organizaţie profesionistă demnă de încredere. De asemenea, urmăresc acest caz ca o persoană implicată în tenis de peste 60 de ani, câştigător de Grand Slam, antrenor şi manager a cinci câştigători de Grand Slam, proprietar al mai multor turnee importante, de băieţi şi fete, o persoană a cărei viaţă a fost dedicată tenisului. Personal, mi-ar plăcea să fiu de faţă la această audiere publică şi deschisă. Cu această ocazie, sper să găsesc toate motivele pentru inexplicabilul comportament al arbitrului de scaun şi pentru alegerea supervizorului întâlnirii de către ITF. Aştept cu nerăbdare să primesc invitaţia dumneavoastră cât mai curând la această audiere publică“, se arată în scrisoarea lui Ţiriac.

Federaţia Internaţională de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Năstase după comportamentul pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România – Marea Britanie, astfel că el nu mai are acces la competiţiile ITF.

loading…


Leave a Reply

Top