SUNTETI AICI
ACASA > International > Novak Djokovic a urmat exemplul lui Nadal şi Federer. Îşi ia pauză 5 luni

Novak Djokovic a urmat exemplul lui Nadal şi Federer. Îşi ia pauză 5 luni

novak djokovic monte carlo
novak djokovic monte carlo
Novak Djokovic la Monte Carlo

Modelul perfectat de Rafael Nadal şi de Roger Federer, care au absentat câte jumătate de sezon pentru a se reface după accidentări mai vechi, după care au revenit şi au spulberat totul în cale, e preluat acum de Novak Djokovic.

Sârbul aflat pe locul 4 în clasamentul mondial a anunţat că nu va mai participa la nici un turneu în acest an, el precizând că are nevoie de o perioadă de pauză pentru a se reface după problemele pe care le-a avut în ultimul an şi jumătate la cotul drept, care s-au acutizat în ultimele două luni.

După un an şi jumătate în care am încercat să tratez problema la cot, ce s-a înrăutăţit în ultimele două luni, am decis să nu mai joc la niciun turneu restul sezonului 2017. Din păcate trebuia să iau această decizie. Wimbledon a fost cel mai dificil turneu pentru mine în ceea ce priveşte durerile la cot. Am consultat mulţi medici şi specialişti în ultimele 12-15 luni, mai aes în ultimele două luni, în care am simţit că situaţia se înrăutăţeşte şi cu toţii au convenit că am nevoie de odihnă, de timp. Este o accidentare la care nu se poate face nimic imediat, este ceva ce necesită timp pentru a se reface natural”, a spus Djokovic într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook.

Sportivul a anunţat că în perioada petrecută în afara terenului de tenis, el şi soţia sa Jelena vor deveni din nou părinţi. Cei doi mai au un băieţel, Stefan, născut în 2014. “Nu este o decizie uşoară, dar încerc să privesc partea pozitivă, totul în viaţă se întâmplă cu un scop şi voi încerca să folosesc acest timp pentru a petrece timp de calitate cu familia mea. Într-o lună şi jumătate, eu şi Jelena vom deveni din nou părinţi“.

Djokovic va trebui să stea cel puţin două luni fără rachetă şi a mai spus că în 2018 antrenorul lui va fi Andre Agassi.

loading…


Leave a Reply

Top