SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Florin Mergea > Florin Mergea și Adrian Barbu au câștigat primul titlu împreună

Florin Mergea și Adrian Barbu au câștigat primul titlu împreună

florin mergea adrian barbu bucuresti

La exact un an de la calificarea în finala Jocurilor Olimpice, alături de Horia Tecău, Florin Mergea are un nou prilej de bucurie: a cucerit un prim titlu alături de Adrian Barbu.
Începută acum două săptămâni în mod oficial, adică prin participarea la turnee, colaborarea dintre Florin Mergea și Adrian Barbu a produs deja un prim titlu. Cei doi s-au impus în proba de dublu a turneului de 15.000 de dolari de la București. În finală, Florin și Adrian, desemnați cap de serie numărul 2, au învins cu scorul de 6-2, 4-6, 13-11, cuplul bolivian Dellen/ Zeballos, cap de serie numărul 1. Vedeți și două imagini de la această finală, fotografii postate pe pagina de Facebook Mergenii. Acolo puteți fi la curent cu tot ceea ce face Florin.

Florin Mergea si Adrian Barbu in finala de la Bucuresti

După cum spuneam, azi s-a împlinit un an de la calificarea perechii Mergea/ Tecău în finala Jocurilor Olimpice, după o victorie clară în semifinale, scor 6-3, 7-5, obținută în fața cuplului american Steve Johnson/ Jack Sock. Știu că diferența între o finală de JO și un titlu de 15.000 de dolari e imensă. De fapt cred că doar pare imensă, din tribună, căci în sufletul jucătorilor cred că e același sentiment extraordinar. Știu că mulți au strâmbat din nas când au aflat de decizia lui Florin de a se retrage, practic, temporar, din lumina reflectoarelor pentru a crește alături de un prieten, Adrian Barbu, o echipă capabilă ca în sezonul următor să se bată pentru titlurile importante. Eu vă spun însă că toți ar trebui să fim recunoscători că avem un astfel de sportiv, un astfel de caracter printre noi.

Nu știu câți am fi putut renunța la bani, la călătorii la marile turnee, la puncte, pentru a construi ceva de la zero. Căci ei, după cum vedeți, de acolo au pornit. Și deja au început să adune puncte, să adune trofee. Evident, ele vor fi mai vizibile în acest an la Adrian Barbu. Clasat la începutul săptămânii pe locul 761, el va urca deja 19 poziții de luni, până pe 743, grație sfertului de finală jucat la Pitești, săptămâna trecută. Punctele cucerite la București, azi, i se vor contabiliza în clasamentul de peste 10 zile, când e de așteptat să se apropie de granița locului 700 ATP. Iar urcușul va continua, sunt sigur, căci la dublu dacă există talent, înțelegere și multă muncă, rezultatele nu au cum să nu apară. Așa că stați cu ochii pe această pereche și puteți fi convinși că nu veți regreta.

Leave a Reply

Top