SUNTETI AICI
ACASA > Maria Sharapova > ȘTIRILE ZILEI, 13 august 2017: Maria Sharapova s-a retras și de la Cincinnati

ȘTIRILE ZILEI, 13 august 2017: Maria Sharapova s-a retras și de la Cincinnati

maria sharapova zgura stuttgart

Iată câteva dintre cele mai interesante știri petrecute în tenisul mondial în ultimele 24 de ore.
  1. Maria Sharapova s-a retras de la Cincinnati. Rusoaica Maria Sharapova pare ajunsă de blesteme. Rusoaica s-a retras din nou de la un turneu la care primise wild-card. De data aceasta de la Cincinnati, motivul fiind același ca și la Toronto: o accidentare la mâna stângă. Totul a început la turneul de la Stanford, când rusoaica s-a retras înaintea turului secund din cauza acestei accidentări. Chiar dacă suferă de absența ei, organizatorii cred că răsuflă ușurați, căci și-au vîndut o bună parte din bilete pe ”spatele” prezenței rusoaicei. În plus, în fața istoriei rămân imaculați, căci nu va rămâne consemnat pe nici un tablou de concurs că Sharapova a avut wild-card dar că nu a putut juca, pur și simplu numele ei nu apare pe acolo, deci ei sunt și imaculați din punct de vedere moral.
  2. Grega Zemlja s-a retras. Cel mai bun jucător sloven din istorie, Grega Zemlja, s-a retras. Fost ocupant al locului 43 în clasamentul ATP, Zemlja a fost primul sloven învingător într-un turneu challenger (Cancun – 2008), primul sloven ajuns pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam (Wimbledon 2009) și primul sloven care a jucat o finală ATP (Viena 2013). Ajuns acum la 30 de ani și picat pe locul 294 în lume, el spune că a decis să se retragă pentru a-i ajuta pe tinerii jucători să facă pasul spre marea performanță cerută de profesionism.
  3. Ziua finalelor la Rogers Cup. La Toronto și Montreal, Rogers Cup își va afla noii campioni. La Toronto se vor confrunta Caroline Wozniacki și Elina Svitolina, iar la Montreal vor lupta pentru trofeu Roger Federer și Alexander Zverev. Pentru Federer va fi a 142-a finală de turneu și a șasea din acest an. Și pentru Zverev va fi tot a șasea finală ATP a sezonului, așa că ne așteaptă un spectacol pe cinste. În ceea ce le privește pe fete, se vor confrunta două jucătoare diametral opuse ca rezultate în finale: Wozniacki le-a pierdut pe toate cele 5 disputate anul acesta, în vreme de Svitolina le-a câștigat pe toate cele 4 jucate în 2017.
  4. Perechea Makarova/ Vesnina trece pe primul loc în cursa pentru Singapore. Calificarea în finala de dublu a perechii Ekaterina Makarova/ Elena Vesnina echivalează, pentru ele, cu trecerea pe primul loc în clasamentul pentru Singapore. Ele joacă în această seară finala de la Toronto, un succes mărind distanța dintre ele și ocupantele locului secund, Martina Hingis și Chan Yung-Jan.
  5. Ceasurile de serviciu vor fi testate la juniori la US Open. Federația Americană de Tenis a decis ca la întrecerea juniorilor de la US Open să testeze tehnologia ceasurilor pentru serviciu. De fapt, e un cronometru care măsoară secundele petrecute de jucătorul la serviciu între puncte. Turneele de Grand Slam și cele din WTA permit unui sportiv să stea 20 de secunde între servicii, în vreme ce în ATP limita e de 25 de secunde. Numai că acestea sunt la latitudinea arbitrului de scaun. Acum, la întrecerea juniorilor de la US Open, arbitrul de scaun va controla cronometru, pe care îl va porni după ce s-a înregistrat punctul precedent. Federația Americană de Tenis speră ca acest cronometru să fie introdus oficial la US Open peste 3 ediții. Și mi s-ar părea foarte corect că fie așa. Timpul de aia e timp, să fie măsurat, nu lăsat la discreția unui arbitru.

Leave a Reply

Top