SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > ȘTIRILE ZILEI, 14 august 2017: Roger Federer l-a făcut lider pe Rafael Nadal din această săptămână

ȘTIRILE ZILEI, 14 august 2017: Roger Federer l-a făcut lider pe Rafael Nadal din această săptămână

rafael nadal

Iată cele mai interesante știri din tenisul mondial petrecute în ultimele 24 de ore.  1. Roger Federer l-a făcut lider mondial pe Rafael Nadal. Rafael Nadal va deveni, de săptămâna viitoare, în mod sigur lider mondial, indiferent dacă schimbă vreo minge sau nu la Cincinnati. Acest lucru a devenit posibil deoarece Andy Murray nu participă, lucru știut de ceva vreme. În plus, azi, Roger Federer a anunțat că nu poate juca la Cincinnati din cauza durerilor de spate, așa că Nadal nu mai are nici de cine să fie depășit în această săptămână.
  2. Maria Sharapova spune că Serena Williams o detestă. Rusoaica Maria Sharapova profită la maximum de revenriea în activitate. Ea va scoate pe 12 septembrie o carte,  “Unstoppable – My life so far”. Așa cum se întâmplă, fragmente din ea au ”răsuflat” în presă. Vedeți ce imediat, numai că dacă acesta e cel mai interesant lucru din carte, atunci va fi o mare dezamăgire. Printre altele, rusoaica spune că americanca Serena Williams o detestă încă din 2004, când a învins-o în finala de la Wimbledon. O detestă așa mult că de atunci a bătut-o de 18 ori! “Serena mă detestă după ce am învins-o în finală la Wimbledon în 2004. Ea încerca să redevină numărul 1 mondial, iar eu aveam doar 17 ani când am învins-o. După meci mi-a spus “Ai jucat bine”, dar ştiu că deja mă detesta. Ar fi trebuit să fim prietene, dar nu e cazul. Sper că într-o zi vom fi, am un mare respect pentru ea”, susţine Şarapova cu o prefăcătorie demnă de o cauză mai bună. Probabil ca să îi țină isonul ”scorpiei” de Serena, Sharapova a pierdut din 2005 toate cele 18 meciuri disputate contra americancei.
  3. Elina Svitolina, regină la Toronto. Ucraineanca Elina Svitolina și-a desăvârșit săptămâna de vis de la Toronto cu o victorie în finală. Ea a întrecut-o cu 6-4, 6-0 pe daneza Caroline Wozniacki, care a reulit performanța de a pierde a șasea finală din tot atâtea disputate anul acesta. La rândul ei, Svitolina a câștigat al cincilea titlu din tot atâtea finale jucate, urcând, absolut meritat, pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campioanelor. Mai mult decât atât, a intrat și în istorie, fiind prima jucătoare învingătoare în trei turnee Premier 5 într-un sezon.
  4. Alexander Zverev, campion la Montreal. Germanul Alexander Zverev și-a trecut în cont al doilea titlu Masters. El l-a învins în finala de la Montreal pe Roger Federer, de care a dispus cu scorul de 6-3, 6-4. Zverev a mai câștigat anul acesta Mastersul de la Roma, în vreme ce pentru Federer acesta a fost abia a treia înfrângere a anului.
  5. Rafael Nadal cere un clasament pe doi ani. Spaniolul Rafael Nadal a readus în discuție modalitatea de alcătuire a clasamentului mondial. El spune că cel mai corect pentru jucători ar fi ca acesta să țină cont de rezultatele înregistrate de-a lungul a doi ani, astfel încât jucătorii să mai poată să își ia și unele perioade de pauză.
  6. Tamira Paszek va reveni în circuit la anul. Iubita lui Andrei Pavel, Tamira Paszek, a lipsi din circuit din luna martie, iar acest lucru va continua până la finalul sezonului. În vârstă de 26 de ani, austriaca a fost accidentată și încă nu s-a refăcut, astfel că și-a propus să revină abia în 2018.
  7. Paul Annacone a scos o carte autobiografică. Paul Annacone, antrenorul care i-a avut în grijă pe Pete Sampras, Roger Federer sau Tim Henman, a decis că e timpul să scoată o carte. Se numește ”Coaching for Life” și e cuprinsă din întâmplări reale și comice din timpul antrenamentelor cu elevii săi celebri.

Leave a Reply

Top