SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Stiri > ȘTIRILE ZILEI, 29 august 2017: Angelique Kerber, campioana US Open, eliminată în primul tur

ȘTIRILE ZILEI, 29 august 2017: Angelique Kerber, campioana US Open, eliminată în primul tur

angelique kerber us open adidas

Iată câteva știri petrecute în ultimele zile în tenisul mondial.


  1. Campioana de la US Open, eliminată în primul tur. Criza de formă a nemțoaicei Angelique Kerber se prelungește. Intrată în cursă din postura de campioană, ea a fost eliminată în primul tur de japoneza Naomi Osaka. Aceasta s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1. Kerber este a doua jucătoare din istoria turneului care este eliminată în primul tur în anul de după câştigarea trofeului. Prima a fost, în 2005, Svetlana Kuznetsova. Una peste alta, începutul acestui turneu este dezastruos pentru Adidas, care și-a inaugurat colecția retro, dar două dintre cele mai valoroase reprezentante ale brandului, Kerber și Halep, au plecat deja cu echipamentul acasă.
  2.  

    Karolina Pliskova continuă cursa. Liderul clasamentului mondial, Karolina Pliskova, s-a calificat fără emoții în turul secund al US Open, după liderul WTA, s-a calificat în turul doi, trecând în runda inaugurală de poloneza Magda Linette cu scorul de 6-2, 6-1. Se pare că logodna îi priește cehoaicei.

  3. Julien Benneteau acuză organizatorii US Open. Jucătorul francez Julien Benneteau a avut o izbucnire nervoasă la adresa organizatorilor de la US Open, catalogând acest turneu drept cel mai slab organizat turneu de Grand Slam. Aflat la a 13-a participare la US Open, Benneteau, care a ajuns pe locul 100 în lume, a fost revoltat de lipsa unei mașini care să-l ducă la antrenamentul de dimineață, aceasta fiind una dintre obligațiile organizatorilor.
  4. Darren Cahill acuză de prostie organizatorii de la US Open. Antrenorul Simonei Halep s-a arătat revoltat de faptul că, după retragerea lui Andy Murray, cap de serie numărul 2, Roger Federer a fost lăsat favorit 3, deși alți capi de serie au fost mutați. Astfel, în loc de o potențială finală Rafael Nadal – Roger Federer, avem ”doar” o semifinală. El a propus ca într-un astfel de caz, favoritul 3 să ia locul favoritului 2, capul de serie 5 pe cel al favoritului 3, iar favoritul 33 pe cel al capului de serie 5. Numai că regulamentul turneelor de Grand Slam e făcut foarte prost. Adică, în cazul în care după tragerea la sorți unul dintre primii patru favoriți se retrage, atunci se întâmplă următoarele permutări pe tablou: ”Numărul 5 e mutat pe poziția devenită liberă. Locul favoritului 5 e luat de capul de serie 17, iar locul acestuia e luat de jucătorul cel mai bine clasat dintre cei care nu sunt capi de serie”.
  5. Kimiko Date se retrage la vârsta de 47 de ani, la Tokyo. Legendara jucătoare de tenis Kimiko Date va disputa ultimul ei turneu la Japan Open de la Tokyo (11-17 septembrie), cu aproape trei săptămâni înainte de a împlini vârsta de 47 de ani (28 septembrie). Sportiva japoneză a decis să pună atunci capăt carierei sale, în urma accidentării suferite la genunchi. Ea a câştigat de patru ori turneul de la Tokyo. Primul său titlu la acest turneu datează din 1992, an în care s-a născut actuala deţinătoare a trofeului, jucătoarea americană Christina McHale. Date, fostă numărul 4 mondial, în 1995, s-a mai retras în 1996, dar a revenit în competiţii după 12 ani. Ea are în palmares opt tiluri WTA, ultimul fiind câştigat în 2009, la Seul, la vârsta de 39 de ani fără o zi.
  6. Juan Martin del Potro s-a retras din echipade Cupa Davis. Argentinianul Juan Martin del Potro a anunțat că decizia luată în decembrie anul trecut, după victoria finală din fața Croației, scor 3-2, de a nu mai juca în echipa de Cupa Davis, a rămas în picioare. El a reafirmat pentru ESPN că vrea să se concentreze pe cariera de simplu, acolo unde vrea să își prelungească încă mulți ani cariera.

Leave a Reply

Top