SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > ȘTIRILE ZILEI, 2 septembrie 2017: Fabio Fognini, suspendat și dat afară de la US Open după insulte aduse arbitrului

ȘTIRILE ZILEI, 2 septembrie 2017: Fabio Fognini, suspendat și dat afară de la US Open după insulte aduse arbitrului

fabio fognini tenis us open

Iată câteva știri despre evenimentele mai importante petrecute în tenisul mondial în ultima perioadă.



  1. Fabio Fognini a fost dat afară de la US Open. Italianul Fabio Fognini și-a dat din nou în petec, de data asta la US Open. După ieșirea nervoasă avută în primul tur al probei de simplu, când a insultat-o pe arbitrul de scaun Louise Engzell la meciul pierdut în faţa compatriotului său Stefano Travaglia, Fognini a fost suspendat provizoriu de US Open și dat afară la propriu din turneu. Adică perechea compusă din Fognini și Simone Bolleli a fost retrasă din concursul de dublu, iar italianul a fost trimis pachet acasă. Nu înainte de a fi fost amendat cu 24.000 de dolari din cauza comportamentului său. Când i-au trecut nervii, Fognini şi-a cerut scuze printr-un mesaj postat pe Twitter, în care a menţionat că faptul că era o zi proastă pentru el nu îi scuză comportamentul. Nu e prima dată când peninsularul e penalizat pentru un asemenea comportament. În 2014, el a fost amendat cu 27.500 de dolari din cauza comportamentului nesportiv de la Wimbledon, cea mai mare penalizare din istoria competiţiei.
  2. Maria Sharapova îi răspunde Carolinei Wozniacki. Atacată zilele trecute de Caroline Wozniacki, care s-a plâns că Maria Sharapova, deși a fost prinsă dopată, e programată mereu la ore care fac audiență pe arena Arthur Ashe, în vreme ce daneza, componentă a Top 5, e pusă pe terenuri secundare, rusoaica nu a mai rezistat și i-a răspuns fostului lider mondial. ”Nu fac eu programul. Sunt o mare competitoare. Dacă mă scoţi în parcarea din Queens, voi fi fericită să joc acolo. Nu e o problemă care contează pentru mine. Ce contează pentru mine este că sunt în optimile de finală. Nu sunt sigură unde e ea“, a declarat Sharapova și sunt total de acord cu ea. Pentru că e absurd ca într-un sport în care, realistic vorbind, banul este cel mai important lucru pentru toți cei implicați (organizatori, sportivi, sponsori) să acuzi gazdele unui turneu că încearcă să scoată maximum din prezența în competiție a unui jucător sau a unei jucătoare. Dacă o ai pe tablou pe Maria Sharapova e absolut logic să o pui să joace la ora cu cea mai mare audiență și când poți vinde toate biletele scumpe. Că e imoral că i s-a acordat wild-card, asta e o altă discuție cu care sunt 100% de acord, dar dacă tot ai trecut peste principii, măcar să te umpli de bani, cum se spune. În ceea ce o privește pe Wozniacki, o fi ea frumușică, dar nu ar vrea ca vreodată să se facă un concurs de genul ”cine are un număr mai mare de spectatori la meciuri” între ea și rusoaică.
  3. Garbine Muguruza are și simțul umorului. Recunosc, Garbine Muguruza nu mi s-a părut niciodată vreo glumeață sau vreun monument de sociabilitate. Nu știu cum e în realitate, dar de la distanță mi se părea mereu preocupată de câte ceva, aveam impresia că nu prea zâmbește decât forțat și credeam că nu poate face prea multe glume, și nici acelea prea reușite. Am apreciat mereu că a spus lucrurilor pe nume – e printre singurele jucătoare din circuit care nu ne-a prezentat relațiile dintre tenismene ca scene rupte din basme, cu toată lumea trăind în armonie -, dar tot nu se afla pe lista mea de personaje agreabile. Lucrurile încep însă să se schimbe după ce am văzut declarația foarte frumoasă și plină de umor dată după ce a aflat de nașterea fetiței Serenei Williams: ”A născut o fetiţă? Sper să nu joace tenis”, a spus spaniola, care astfel a recunoscut, într-un mod foarte subtil și la care nu mă așteptam de la ea, dominația incredibilă a americancei în circuit. Evident, apoi au venit urările, dar ceea ce a rămas și a contat cu adevărat este această replică.



  4. Roger Federer, cel mai bun meci de la startul US Open. Elvețianul Roger Federer a făcut în turul al treilea la US Open cel mai bun meci de la startul actualei ediții și astfel s-a calificat în optimile competiției. El l-a învins cu scorul de 6-3, 6-3, 7-5 pe Feliciano Lopez și a ajuns pentru a 17-a oară din 18 participări în turul 4 la Flushing Meadows. Ceea ce mi se pare ceva absolut incredibil, chiar dacă vorbim de Federer. Următorul oponent este germanul Philipp Kohlschreiber, dar principalul adversar al elvețianului este spatele, care din câte am înțeles din discuțiile unor fani – evident, mult mai bine informați decât mine – îl chinuiește de la Montreal încoace.
  5. Cel mai lung meci din istoria turneului feminin de la US Open. Americanca Shelby Rogers (62 WTA) e deja acasă, cum se spune, dar va rămâne o perioadă în istoria US Open. Ea e învingătoarea celui mai lung meci din istoria turneului feminin de la Flushing Meadows. Performanța a fost obținută joi, în meciul câștigat cu 7-6 (6), 4-6, 7-6 (5), în fața australiancei Daria Gavrilova, în turul al doilea al US Open. Partida a durat trei ore şi 33 de minute, depășind cu 10 minute precedentul record, care data tot din turul doi, dar al ediției 2015. Atunci, Johanna Konta a dispus cu 7-6 (4), 6-7 (4), 6-2 de Garbine Muguruza. După cum vă spuneam, Rogers a plecat deja acasă, căci ieri a fost eliminată de Elina Svitolina, dar era păcat să nu punctez recordul.
  6. Karolina Pliskova a salvat o minge de meci. Karolina Pliskova dă impresia unui chin nesfârșit la această ediție a US Open. Meciurile ei sunt mereu pe muchie de cuțit, dar nu pentru că a avut o tragere la sorți infernală, ci pentru că ea se coboară la nivelul adversarelor. Ultima încercare a fost sâmbătă, în turul al treilea, când liderul mondial în funcție a salvat o minge de meci în fața chinezoaicei Shuai Zhang înainte de a o învinge cu 3-6, 7-5, 6-4. Pentru a spera la păstrarea primului loc în lume, Pliskova are nevoie să ajungă în finală. Următorul hop pentru ceahoaică va fi americanca Jennifer Brady, care a eliminat-o pe Monica Niculescu.
  7. US Open cu casa închisă 4 zile la rând. Organizatorii US Open au anunțat cu satisfacție că în perioada 31 august – 3 septembrie meciurile s-au disputat cu casa închisă. Dacă o țin tot așa, se va atinge un nou record al numărului de spectatori la finalul actualei ediții.

Leave a Reply

Top