SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Andrei Pavel > Cupa Davis: România a retrogradat, după 25 de ani, în divizia a treia

Cupa Davis: România a retrogradat, după 25 de ani, în divizia a treia

cupa davis romania tenis echipa

Românii nu au reușit să producă surpriza și, după două zile sunt deja retrogradați în cea de-a treia divizie a Cupei Davis.
Învinși în primele două meciuri de simplu, jucătorii lui Andrei Pavel aveau nevoie de o victorie sâmbătă, la dublu, pentru a rămâne în cursă și a face ca și ziua de duminică să mai conteze. Din păcate, Vasile Antonescu și Bogdan Borza au fost învinși cu scorul de 6-3, 6-4, 7-6 de perechea Jonathan Erlich/ Dudi Sela, astfel că Israelul are deja 3-0 și și-a asigurat menținerea în Grupa I a Zonei Euro-Africane.

În primele două meciuri, disputate vineri, Dragoş Dima a fost învins, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-2, 3-6, 6-3, de Edan Leshem, iar Nicolae Frunză a pierdut cu Dudi Sela, scor 6-3, 6-4, 6-4.

Astfel, indiferent de rezultatul meciurilor de duminică, de la ora 15.30, România va juca anul viitor în Grupa a II-a a Zonei Euro-Africane, acolo unde ultima dată a fost în 1993. De atunci, de când am jucat cu Monaco și am învins apoi Marocul, la București, pentru promovarea în Grupa I, România a jucat de mai multe ori chiar și în Grupa Mondială, maximum fiind atins în 2005, când Andrei Pavel, Victor Hănescu și Gabriel Trifu au dus echipa în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, unde România a fost învinsă cu cântec de Croația, la Split.Leave a Reply

Top