SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Cadantu > Clasament WTA: Ana Bogdan e oficial în Top 100 WTA, unde avem acum 6 românce! Iată pozițiile compatrioatelor noastre în clasamentul mondial de simplu

Clasament WTA: Ana Bogdan e oficial în Top 100 WTA, unde avem acum 6 românce! Iată pozițiile compatrioatelor noastre în clasamentul mondial de simplu

ana bogdan australian open

Noul clasament WTA, publicat după Australian Open, ne aduce motive de bucurie chiar dacă Simona Halep a fost detronată de pe prima poziție. Avem din nou 6 românce în Top 100 mondial, ceea ce înseamnă că tenisul românesc chiar este o forță în circuit.
Cum se știe, Simona Halep a coborât, după 16 săptămâni, de pe primul loc în lume. Ea a fost detronată de învingătoarea de la Australian Open, Caroline Wozniacki, care revine pe prima poziție după 6 ani, bifând a 68-a săptămână în fruntea ierarhiei.

A doua româncă în clasamentul WTA este Sorana Cîrstea, care se menține pe locul 36. E urmată de Irina Begu, care a urcat trei poziții și e acum pe locul 37, și de Mihaela Buzărnescu. Aceasta a urcat pe cel mai bun loc al carierei, ajungând acum pe 43 în lume.

A cincea româncă în ierarhia mondială este nou intrata în Top 100 WTA, Ana Bogdan. Ajunsă în turul trei la Australian Open, aceasta a urcat până pe locul 89 în lume, împlinindu-și astfel un vis de o viață.

Prezențele românești din primele 100 de locuri se încheie cu Monica Niculescu, care staționează pe 99 în lume.

În Top 200 WTA, cel mai bine clasată este Alexandra Cadanțu, care a urcat o poziție, până pe 171. E urmată de Irina Bara, care a urcat 8 poziții și e acum pe 175, și de Alexandra Dulgheru, care a urcat 14 poziții și e acum pe 176.
În Top 10 WTA de simplu, în afara schimbării liderului, Elina Svitolina a urcat o poziție, pe locul 3,Karolina Pliskova, Jelena Ostapenko, Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, clasate pe 5, 6, 7, respectiv 10, Garbine Mugruruza a coborât pe 4, iar Venus Williamas a coborât trei poziţii, până pe locul 8. Semifinalistă la Australian Open, Angelique Kerber revine în Top 10 WTA, pe 9.

Interesant e că acesta e primul clasament după mulți ani, de când Serena Williams nu mai figurează pe nicăieri. Ea nu a mai jucat deloc de 52 de săptămâni, fiind radiată din ierarhie. Va reveni cu prilejul primului wild-card pe care ea chiar merită să-l primească, retragerea fiind consecința faptului că a rămas însărcinată, nu a vreunui control antidoping, ca în cazul Mariei Sharapova.

Leave a Reply

Top