SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Românii sunt deciși să revină în Grupa I a Cupei Davis: ”Muncim toți pentru a realiza asta”

Românii sunt deciși să revină în Grupa I a Cupei Davis: ”Muncim toți pentru a realiza asta”

cupa davis romania echipa

Componenții echipei de Cupa Davisa României au susținut miercuri o conferință de presă înaintea meciului cu Luxemburg. Acesta va avea loc sâmbătă și duminică la Piatra Neamț, acolo unde avut loc și întâlnirea cu ziariștii.
Așa cum era normal, având în vedere căadversarii aproape sunt niște amatori, nimeni nu își face probleme în a obține calificarea. Totuși, declarațiile alor noștri sunt diplomatice, după cum veți vedea. Iată ce au declarat jucătorii noștri, dar și căpitanul nejucător, Gabriel Trifu.

Horia Tecău: “Avem suficientă experienţă în Cupa Davis ca să ştim că nu trebuie să subestimăm niciun adversar, nicio echipă în funcţie de clasament. Noi pregătim acest meci ca şi cum am juca cu cea mai bună echipă. E modul în care ştim să o facem. Cu atât mai mult că nu îi cunoaştem pe jucătorii luxemburghezi şi va trebui să îi ghicim pe parcurs. Nu avem de unde să obţinem informaţii despre ei, deci este o surpriză, cu atât mai mult va trebui să tratăm meciul foarte serios. Ne dorim să câştigăm toate meciurile, să evoluăm bine, să mergem în turul următor, pentru asta ne facem treaba aşa cum ştim noi mai bine. Ne bucurăm de condiițile pe care le-am întâlnit aici, terenul este superb, sala frumoasă”.

Marius Copil:La Cupa Davis de multe ori clasamentul nu contează. Nu trebuie să fim deja siguri că vom câştiga. Trebuie să intrăm pe teren, să dăm totul, sută la sută, şi vom vedea la sfârşit rezultatul. Plecăm cu prima şansă, avem încredere foarte mare în noi, dar nu va fi un meci uşor”.
Florin Mergea: “Plecăm favoriţi în acest meci, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche“.

Gabriel Trifu: “Sunt la prima mea participare ca şi căpitan, am fost antrenorul echipei în anii precedenţi, sub conducerea lui Andrei Pavel. Le mulţumesc jucătorilor pentru confirmarea la lot, după părerea mea este cea mai bună echipă pe care o putem prezenta. Condiţiile de joc, suprafaţa, mi se pare sala extraordinar de frumoasă, toată lumea s-a străduit să avem cele mai bune condiţii. Este un meci pe care îl tratăm cu seriozitate. Chiar dacă pe hârtie suntem favoriţi, avem un drum lung de parcurs pentru a accede în prima grupă mondială, şi sper să muncim toţi umăr la umăr să putem realiza acest lucru”.

Întâlnirea România – Luxemburg, de la Piatra Neamţ, contează pentru turul I al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis, acolo unde echipa noastră a retrogradat după 25 de ani.

Leave a Reply

Top