SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Cine va triumfa în însorita Australie?

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Cine va triumfa în însorita Australie?

melbourne park australian open

În Terenul Fanilor, rubrică realizată exclusiv pe baza materialelor trimise de cititorii site-ului Doartenis.ro, revine Paul Athes. El scrie despre Australian Open, primul turneu de Grans Slam al anului, și despre favoriții competiției.

Aflată în plină vară, Australia își așteaptă eroii pentru un nou turneu de Grand Slam care va arunca anumite personaje ale tenisului în cărțile de istorie. Cu o tradiție începută în 2016 la Roland Garros, mă voi hazarda să numesc 10 oameni care sunt așteptați să performeze bine la Melbourne.

Roger Federer

Fără îndoială, Maestro are o misiune dificilă. Dincolo de vârsta la care unii își numără banii de pensie, elvețianul mai are un impediment. Fiind campion în exercițiu la Open-ul australian, el va avea de apărat 2000 de puncte. Cu siguranță, o nouă victorie de grand slam e posibilă, dar oare cât de realist mai este acest obiectiv pentru bătrânul leu din Țara Cantoanelor.

Rafa Nadal

Finalist anul trecut, dar, cu #1 în dreptul său, matadorul mallorcan are una dintre ultimele șanse din carieră pentru a-și dubla succesul din 2009. Debutul de sezon a fost mai degrabă timid pentru spaniol, dar, indubitabil, această tăcere a sa ascunde doar calmul aparent de dinaintea furtunii.

Novak Djokovic

No comment pentru Novak ar descrie ideal situația. După lunga absență datorată problemelor de sănătate, sârbul încearcă un nou forcing înspre locul de lider pierdut în ultimele două sezoane. Va mai reuși însă Nole să revină în fruntea ierarhiilor? Cu siguranță, o victorie la Melbourne l-ar ajuta mult, dar, șansele nu sunt de partea, dar, asta contează mult prea puțin pentru bătăiosul tenisman sârb.

Sasha Zverev

Fără îndoială, exponentul cel mai pur din noul val al tenisului de tip federerian. Ciudata combinație între precizia lui Borg, crizele de nervi al lui McEnroe și jocul extrem de plăcut ochiului a la Edberg sau Federer, ar putea reprezenta atuul său numărul 1. Până la urmă, vorba cântecului celor de la Rolling Stones, time is on his side.

Grigor Dimitrov

Cel mai în formă tenisman al momentului nu a debutat în 2018 chiar așa bine cum și-ar fi dorit. Sigur, acele sincope din turneele mici s-ar putea să-i fie lecții excelente pentru a trece de momentele dificile ale unui grand slam. Dar oare va reuși cel supranumit Baby Fed să scape de acest supranume care deja cântărește mult prea greu asupra carierei sale?

Nick Kyrgios

Actualul rebel fără cauză al circuitului profesionist pare că s-a maturizat substanțial între cele două sezoane. Cu toate acestea, caracterul său impredictibil face ca șansa sa la marea victorie să fie la fel de imprevizibilă. Dacă va reuși să-și păstreze disciplina intactă pentru două săptămâni, ar putea pleca cu trofeul acasă. Oare cum ar arăta o fiesta australiană? Nu vreau să imi imaginez.

Andrey Rublev

Acest jucător pare inspirat din celebrul caracter omonim din opera lui Tarkovski. Uneori imprevizibil, alteori genial, rusul are nevoie și de puțină constanță în plus pentru a-și etala jocul magistral. Cine știe, poate vom avea în persoana sa un jolly joker. A trecut ceva timp de la un triumf rus într-un Grand Slam…

Simona Halep

Trecem în sfârșit și la fete și începem fără îndoială cu Simona noastră. Debutul formidabil de an o pune în capul listei favoritelor nu doar prin prisma clasamentului ci și prin prisma jocului etalat la început de 2018. Să sperăm că nu va întâlni vreo jucătoare de tip Ostapenko care să-i năruie visul unei nopți de iarnă, victoria la Australian Open.

Elina Svitolina

Superba jucătoare ucraineancă a evoluat mult în 2017 din toate punctele de vedere. Dincolo de frumusețea fizică îmbătătoare care a atras mulți fan de sex masculin, printre care se include și subsemnatul, Elina este principala adversară a Simonei.

Caroline Wozniacki

Aflată în căutarea gloriei de odinioară, Caroline trece prin probabil cel mai fast moment al carierei. Din păcate, sfârșitul sezonului a venit cam prea repede pentru ea și a oprit asaltul furibund din ultima parte a stagiunii. Dacă Caroline va sparge gheața în materie de Grand Slam-uri, ea ar putea deveni și noul lider mondial.

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu e Radu, care scrie despre Monica Niculescu: O jucătoare unică.

Leave a Reply

Top