SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Simona Halep și triumful voinței

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Simona Halep și triumful voinței

simona halep

În Terenul Fanilor revine Paul Athes, care scrie despre victorie excepțională a Simonei Halep în fața Angeliquei Kerber, din semifinalele de la Australian Open.

Deși uneori e greu să scrii la cald după un meci de o asemenea intensitate, voi încerca să-mi păstrez firul rațional și să nu cad în capcane sentimentaliste. Fără îndoială, Simona Halep este în acest moment superstarul numărul 1 în tenisul feminin, mai ales că Serena Williams e absentă din circuit din motive eminamente personale.

Meciul cu Kerber a debutat briliant. Primul set și jumătate a fost fără îndoială visul oricărui jucător de tenis. E drept, în setul secund s-au ratat multe ocazii de a câștiga vremelnic meciul, dar, uneori, soarta unui meci de tenis se poate modifica după câteva mingi mai convingătoare de o parte sau cealaltă.

Dăm un mic fast forward și ajungem în setul decisiv. Halep și Kerber au mers cap la cap până la 3-3. După break-ul realizat de Simona și după ce scorul a luat proporții covârșitoare, totul părea decis pentru a noastră Simona. Nu și pentru Kerber. Dacă ar fi pariat cineva că Angelique Kerber va răsturna meciul de la 3-5 și 15-40, cu siguranță ar fi devenit milionar în valută.

Kerber a salvat cele două mingi de meci, jucând practic la limita riscului. Fără îndoială, cei care au o minimă experiență a unui joc de tenis știu că atunci când ratezi două mingi de meci și ești pus la zid cu două mingi de meci împotriva ta, de regulă clachezi.

Trebuie să recunosc că am avut sentimentul rar că totul e gata pentru Simona atunci când Kerber a avut cele două mingi de meci. Din fericire, nu am avut dreptate. Pare-se că uneori intuiția mă mai tradează și de data asta chiar mă bucur că a fost așa. Fără îndoială, riscurile asumate de Simona la 5-6 și 15-40 au fost răsplătite și așa am ajuns să mai vedem cel puțin încă o jumătate de oră de tenis total.

Indiscutabil, finalul meciului era unul întrucâtva așteptat. Halep a început să joace foarte agresiv, cu mingi foarte bine plasate și cu un ritm de joc ce a derutat mașinăria de tenis germană. Rezultatul a fost unul clar, iar rezultatul final a fost mai mult decât elocvent în acest sens. 9-7 pentru Simona, iar debutul ei magistral de sezon continuă.

Pentru Simona, finala de sâmbătă va fi cea de-a treia de grand slam și prima pe hard. De cealaltă parte a fileului, Caroline Wozniacki, aflată și ea la cea mai bună formă a carierei o așteaptă. În joc nu e doar primul titlu de Grand Slam pentru cele două jucătoare ci și numărul 1 mondial. Astfel, scurt spus, cine învinge este lider mondial de luni încolo.

Indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă, nu-mi rămâne decât să sper că Simona va primi meritele mediatice pentru jocul oferit în Australia. Până la urmă, poate, poate, vor înceta și haterii de scara blocului să mai arunce cu zoaie în probabil cea mai mare mândrie națională a României. Ar cam fi cazul.

Leave a Reply

Top