SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Marius Copil > ATP Sofia: Marius Copil va juca duminică după-amiază pentru primul titlu ATP de simplu al carierei. Meciul va fi televizat în direct. Iată de la ce oră

ATP Sofia: Marius Copil va juca duminică după-amiază pentru primul titlu ATP de simplu al carierei. Meciul va fi televizat în direct. Iată de la ce oră

marius copil

Marius Copil poate scrie azi o pagină de istorie personală și o alta în tenisul românesc: poate cuceri primul titlu ATP de simplu al carierei.
Meciul vieții pentru Marius Copil va începe duminică, de la ora 17.00, și va fi televizat în direct pe DigiSport 2. Adversar în finală îi va fi bosniacul Mirza Basic, clasat pe locul 129 și venit din calificări.

“Mi-am propus doar să joc cât de bine pot. Am fost foarte concentrat, prezent în joc, şi asta m-a ajutat să-mi fac meciul mai uşor. Am visat la acest moment din prima zi în care am început să joc tenis. Urmărindu-i pe marii jucători în finale, împărţind acelaşi vestiar cu ei, m-a făcut şi pe mine să-mi doresc să joc într-o finală. Sper să-mi meargă bine duminică şi asta să nu fie ultima mea finală“, a spus Copil pentru frt.ro.

În vârstă de 27 de ani, Marius Copil a trecut în semifinalele de la Sofia, cu scorul de 6-4, 6-2, de slovacul Jozef Kovalik. Mirza Basic, adversarul lui din finală, l-a eliminat cu 7-6, 6-4 pe principalul favorit, elvețianul Stan Wawrinka.

Copil este primul român în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani. La 21 mai 2011, Victor Hănescu pierdea în finala de la Nisa în fața lui Nicolas Almagro, scor 7-6 (5), 3-6, 3-6.

Ultimul român campion într-un turneu de simplu ATP a fost tot Victor Hănescu, învingător la 13 iulie 2008 în finala de la Gstaad: 6-3, 6-4 cu rusul Igor Andreev.

Leave a Reply

Top