SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis România – Luxemburg: Surpriză în primul meci: Nicolae Frunză a fost învins de un adversar fără clasament

Cupa Davis România – Luxemburg: Surpriză în primul meci: Nicolae Frunză a fost învins de un adversar fără clasament

nicolae frunza tenis cupa davis

Surpriză mare la Piatra Neamț, în primul meci din cadrul întâlnirii de Cupa Davis dintre România și Luxemburg, din Grupa a II-a a Zonei Euro-Africane a competiției. Nicolae Frunză a fost învins de un jucător fără clasament mondial.
Nicolae Frunză, situat acum pe locul 596 în lume, a fost învins de Ugo Nastasi cu scorul de 7-6 (5), 1-6, 6-3, astfel că România este condusă de Luxemburg, scor 1-0, cupă primul al confruntării din Grupa a II-a a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis.

Meciul a durat două ore şi 16 minute și s-a încheiat cu o înfrângere mai mult decât surprinzătoare, pentru că Nastasi nu a mai jucat în ultimul an și jumătate decât în Cupa Davis și oricum cel mai bun loc ocupat de el vreodată a fost 656 în lume.

Desigur că Marius Copil va aduce egalarea, dar rezultatul rămâne și ne face să ne ridicăm mari semne de întrebare referitor la ce fac cei de la Federația Română de Tenis, în ce fel cresc tinerii jucători sau în ce fel au grijă de copiii și juniorii talentați ai lumii. Căci Nicolae Frunză făcea legea în Europa la 14 ani, alături de Bogdan Borza, la acel European al categoriei lor de vârstă ei jucând finala, iar un băiat din Germania, Alexander Zverev pe numele lui, îi aplauda de pe locul 3…

Partida de la Piatra Neamț continuă duminică, atunci când sunt programate trei meciuri. Primul va fi cel de dublu – noul regulament așa prevede – și el va fi urmat, evident, de celelalte meciuri de simplu. Astfel, de la ora 11.00, vor intra pe teren Florin Mergea și Horia Tecău, care vor juca împotriva perechii Ugo Nastasi/ Christophe Tholl. Urmează Marius Copil – Ugo Nastasi şi Nicolae Frunză – Christophe Tholl. Evident, calificarea nu este o problemă, dar de multe ori contează și impresia pe care o lași.
După ce vor învinge Luxemburgul, românii vor juca în turul secund contra învingătoarei meciului Maroc – Georgia. Mai mult ca sigur că va fi vorba de georgieni.

România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, ca urmare a înfrângerii din confruntarea cu Israel, scor 0-5. Pentru a reveni de unde au picat, românii trebuie să treacă de trei adversare.

Leave a Reply

Top