SUNTETI AICI
ACASA > International > Eugenie Bouchard va primi despăgubiri de la Federația Americancă de Tenis după ce s-a accidentat în vestiar la US Open

Eugenie Bouchard va primi despăgubiri de la Federația Americancă de Tenis după ce s-a accidentat în vestiar la US Open

eugenie bouchard

Ironizată când a anunțat că va cere despăgubiri Federației Americane de Tenis (USTA) pentru accidentarea suferită în vestiar la US Open 2015, canadianca Eugenie Bouchard și-a văzut de treabă, așa cum era normal, și a câștigat.




Conform deciziei unui juriu al unui tribunal din New York, USTA trebuie să-i plătească despăgubiri canadiencei Eugenie Bouchard, duipă ce aceasta s-a accidentat în vestiar, la ediţia din 2015 a turneului de Grand Slam US Open. Concret, USTA va trebui să-i plătească 75 % dintr-o sumă ce va fi stabilită într-un proces ulterior. Acesta va începe azi.

Dacă vă întrebați de unde până unde s-a ajuns la cei 75%, juriul a considerat că și Bouchard a avut o parte din vină pentru accidentare, căci a fost neglijentă. Procesul a început în luna octombrie 2015.

Cum s-a accidentat Eugenie Bouchard la US Open 2015

Ediția 2015 a US Open a fost una care începuse promițător pentru canadianca Eugenie Bouchard. Numai că, după calificarea în optimile de finală ale probei de simplu, eea a alunecat şi s-a lovit la cap în vestiar. Canadianca a intrat în sala de recuperare şi a alunecat, câzând pe podeaua acoperită cu o substanţă de curăţare care era pe cât de alunecoasă pe atât de nesemnalizată, suferind o comoţie cerebrală.

Canadianca a fost nevoită să se retragă atât din optimile de finală ale probei de simplu cât şi din manşa a doua a probelor de dublu feminin şi dublu mixt de la US Open. Mai mult, a susținut că din cauza accidentării ea și-a încheiat practic sezonul, căci nu a mai participat la turneele de la Wuhan şi Tokyo, abandonând în primul tur la Beijing. Nord-americanca a acuzat că a pierdut, astfel, 13 locuri în ierarhia WTA de simplu, revenind pe teren în 2016.



Ce despăgubiri poate obține Eugenie Bouchard de la USTA

După cum am spus, procesul pentru stabilirea valorii despăgubirii va începe azi. Dacă ar fi să ne luăm după avocatul sportivei, Benedict Morelli, suma pe care USTA i-ar putea-o plăti ar ajunge la ordinul milioanelor de dolari. El spunea în 2015, după ce a dat în judecată USTA, că un astfel de proces poate duce la depăgubitri de “milioane şi milioane de dolari”, în cazul în care va fi câştigat. Oricum, o primă victorie deja a fot înregitrată, cei 75% dintr-o viitoare sumă reprezentând deja un mare atu în mâneca echipei juridice a canadiencei.




Leave a Reply

Top