SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ce urmează pentru Simona Halep. La ce turnee va juca în sezonul de zgură și câte puncte are de apărat

Ce urmează pentru Simona Halep. La ce turnee va juca în sezonul de zgură și câte puncte are de apărat

simona halep madrid

Învinsă și în proba de dublu de la Miami, unde a făcut pereche cu Irina Begu, Simona Halep are acum o pauză de aproape patru săptămâni până va reveni pe teren. Începând din 21 aprilie, ea va avea însă o perioadă de foc, cu cinci competiții în șase săptămâni, perioadă în care va avea foarte multe puncte de apărat.
Pentru Simona Halep, turneul de la Miami a fost unul pe care trebuie să-l uite cât mai repede. Eliminată în turul al treilea la simplu de Agnieszka Radwanska, care s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-3, românca a părăsit și întrecerea de dublu, dar în turul secund. Ea a făcut pereche cu Irina Begu, cele două fiind învinse cu scorul de 6-7, 6-2, 10-8, de cuplul Raquel Atawo/ Anna-Lena Groenefeld.

La ce turnee va juca pe zgură Simona Halep

Acum, pentru Simona Halep urmează o perioadă lungă de pauză. Ea va reveni în țară, pentru câteva zile de vacanță, după care va începe pregătirea pentru sezonul de zgură, unul extrem de important pentru ea, căci are foarte multe puncte de apărat. Mai precis, ea a câștigat anul trecut pe această surprafață nu mai puțin de 3.070 de puncte, adică mai mult de o treime din totalul punctelor pe care le are în acest moment. Tocmai de aceea, trebuie să se pregătească așa cum se cuvine, căci prima poziție în clasamentul mondial, deși asigurată până pe 13 mai, va deveni din ce în ce mai greu de apărat.

Concret, prima competiție la care va participa Simona Halep va fi barajul din Fed Cup programat la Cluj, contra Elveției. În zilele de 21 și 22 aprilie, Simona va încerca, așa cum a declarant, să-și câștige ambele meciuri pe terenul de zgură ce va fi amenajat în interiorul Sălii Polivalente. De la Cluj-Napoca, Halep va lua avionul spre Stuttgart, acolo unde speră să repete măcar rezultatul de anul trecut, când a ajuns în semifinale.Ce puncte are de apărat pe zgură Simona Halep

După o săptămână de pauză, Simona Halep va începe cel mai drag turneu pe zgură al ei: cel de la Madrid. Campioana ultimelor două ediții, ea va încerca să devină singura jucătoare din istorie campioană de trei ori consecutiv la competiția organizată de Ion Țiriac în capitala Spaniei. Și, desigur, va dori să-și apere cele 1.000 de puncte primate ca învingătoare.

Apoi, în săptămâna imediat următoare, Simona ar urma să joace la Roma, acolo unde anul trecut a jucat finala aceea cu Svitolina în care s-a accidentat la gleznă. Pentru calificarea în acea fază, ea a primit 585 de puncte.

În fine, din 21 mai, vine cel mai important turneu de zgură al sezonului: Roland Garros. Învinsă anul trecut în finală de Jelena Ostapenko, Simona a primit 1.300 de puncte, pe care vrea să le schimbe în 2.000 pe 9 iunie, dacă va reuși să-și îndeplinească visul de a deveni campioană de Grand Slam.

Unde va juca Simona Halep pe zgură în 2018?

21-22 aprilie: Fed Cup România – Elveția, Cluj-Napoca

23-29 aprilie: Stuttgart (Premier)

5-12 mai: Madrid (Premier Mandatory)

14-20 mai: Roma (Premier 5)

27 mai – 10 iunie: Roland Garros

Leave a Reply

Top