SUNTETI AICI
ACASA > International > Decizie radicală luată de Maria Sharapova după eșecurile cu Monica Niculescu și cu Naomi Osaka

Decizie radicală luată de Maria Sharapova după eșecurile cu Monica Niculescu și cu Naomi Osaka

maria sharapova sven groeneveld

Rusoaica Maria Sharapova nu trece printr-o perioadă prea bună, după ce a fost învinsă la ultimele două turnee în primul tur. Așa că a luat o decizie radicală: a renunțat la antrenorul cu care a lucrat în ultimii patru ani.
Maria Sharapova a decis să nu mai continue colaborarea cu antrenorul olandez Sven Groeneveld după mai bine de patru ani. E adevărat că un an și jumătate din această colaborare a fost doar pe hârtie, căci rusoaica a fost suspendată, dar chiar și așa, e vorba de o legătură de lungă durată.

“După patru ani de colaborare împreună, provocatori şi de succes, vreau să-i mulţumesc lui Sven pentru loialitatea sa incredibilă, munca etică şi, cel mai important, pentru prietenia pe care am format-o, ce va merge dincolo de un parteneriat de lucru. Deşi am decis de comun acord ca drumurile noastre să se despartă, am fost incredibil de norocoasă să am un lider de echipă ca el în ultimii patru ani“, a declarat fostul număr 1 WTA, într-un comunicat postat pe propriul site.

“Maria este una dintre cele mai harnice şi profesioniste jucătoare cu care am lucrat vreodată. Puterea şi spritul ei de luptă vor continua să reprezinte o forţă de luat în considerare şi am cel mai profund respect pentru ea, ca jucătoare şi ca persoană”, a afirmat, la rândul lui, Groeneveld.
Cei doi au început colaborarea în presezonul 2014. De atunci, Sharapova a câştigat şapte titluri WTA la simplu, inclusiv Roland Garros 2014, după o finală cu Simona Halep.

Groeneveld este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis, el lucrând de-a lungul timpului cu campioane precum Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici şi Caroline Wozniacki. El a fost coleg de echipă Adidas cu actualul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill.

Leave a Reply

Top