SUNTETI AICI
ACASA > International > Miami Open 2018: Roger Federer a fost învins în turul secund și va pierde poziția de lider mondial ATP

Miami Open 2018: Roger Federer a fost învins în turul secund și va pierde poziția de lider mondial ATP

roger federer

Surpriză imensă în turul secund al turneului de la Miami. Roger Federer a fost învins. Eliminarea înseamnă și detronarea lui din postura de lider mondial ATP.
Cu doar o înfrângere în tot anul, și aceea în finala de la Indian Wells, duminică, împotriva lui Juan Martin del Potro, Roger Federer pornea ca favorit clar în fața australianului Rhanasi Kokkinakis. Ocupant al locului 175 în lume, acesta nu doar că nu a fost ca marea masă a jucătorilor tineri – are doar 21 de ani – pentru care e de ajuns onoarea de a fi jucat cu Federer, ci chiar a luptat până la final. Și a făcut-o așa de bine că l-a trimis acasă pe elvețian, învingându-l cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4). O performanță de excepție pentru jucătorul care a început turneul din calificări și care, iată, a obținut cea mai importantă victorie a carierei.

Thanasi Kokkinakis
Thanasi Kokkinakis
În cazul lui Roger Federer, acest necaz nu vine singur, căci odată cu înfrângerea, el a pierdut și primul loc în clasamentul mondial ATP. Prin scăderea punctelor cucerite anul trecut, când a câștigat titlul la Miami, el va coborî în viitorul clasament mondial sub Rafael Nadal. Spaniolul, care se află la Manacor, unde pregătește sezonul de zgură, va avea 8.770 puncte, în vreme ce Federer va avea cu o sută mai puțin, adică 8.670 puncte. Noul clasament ATP va fi publicat de luni într-o săptămână, adică după terminarea turneului de la Miami. Pentru a rămâne pe primul loc în lume, Federer avea nevoie de o calificare în finală.

Leave a Reply

Top