SUNTETI AICI
ACASA > International > Mouratoglou despre obiectivele Serenei Williams pentru 2018: ”Vrea toate cele trei titluri de Grand Slam”

Mouratoglou despre obiectivele Serenei Williams pentru 2018: ”Vrea toate cele trei titluri de Grand Slam”

serena williams tenis fed cup

Antrenorul Serenei Williams, francezul Patrick Mouratoglou, a acordat un interviu pentru WTA în care vorbește de obiectivele elevei sale la revenire, dar în care și explică de ce crede că tot ceea ce și-a propus americanca e realizabil.




Pe scurt, obiectivele Serenei Williams, jucptoarea care la vârsta de 36 de ani revine după mai bine de un an în activitate, sunt clare: ”Ținta Serenei pentru acest an este să cuerească toate cele trei titluri de Grand Slam rămase”, a declarat cel care lucrează cu mezina familiei Williams din 2012. ”Ea știe că revenirea la forma maximă cere ceva timp, dar nivelul ei de așteptări e mereu ridicat. Au mai rămas trei trofee de Grand Slam în joc. Ei bine, acele trei titluri reprezintă obiectivele ei în 2018”, a mai spus francezul.

Obișnuit să dea și explicații pentru ce spune, el a încercat să spună pe ce se bazează. ”E recunoscută pentru revenirile ei, dar aceasta probabil că va fi cea mai spectaculoasă. Ultima dată a revenit în 2012, recuperându-se după o operație, apoi de o hemoragie internă. Trecuseră doi ani fără un titlu de Grand Slam, după care, după ce împlinise 30 de ani, a cucerit 10 trofee de Mare Șlem și a rămas pe primul loc în lume trei ani și jumătate, cea mai lungă dominare la acest nivel. Acum are 36 de ani, tocmai a născut, a avut, de asemenea, o hemoragie și a stat mai bine de un an în afara terenului. Cred că putem spune fără îndoială că aceasta e cea mai mare încercare a carierei ei”, a mai spus Mouratoglou.




Antrenorul francez spune că Serena nu trebuie scoasă din calculele niciunui titlu când participă la un turneu. ”Cu ea e mereu dificil să nu crezi că are șanse la titlu. Dar cu siguranță ne aflăm într-un moment special. Nu a mai jucat un meci de peste un an, a născut și a avut multe complicații apoi. Planul e să ajungă din nou la cel mai înalt nivel. A muncit enorm pentru asta, iar participarea la turnee face parte din acest proces. Ea are nevoie mai mult decât orice să joace meciuri oficiale și de aceea participă la Indian Wells și la Miami. Nimeni nu știe de cât timp e nevoie să ajungă înapoi la cel mai bun nivel al său, iar eu cred că trebuie să-i lăsăm acest timp, fără să avem prea multe așteptări din start”, a mai spus francezul. El e convins că: ”Serena va fi gata până la Roland Garros. Toate competițiile la care va participa până atunci o vor ajuta să intre în formă și să-și facă o bună condiție fizică”.




Leave a Reply

Top