SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > A fost publicat noul clasament WTA. Simona Halep e lider detașat. Iată ce locuri ocupă celelalte românce

A fost publicat noul clasament WTA. Simona Halep e lider detașat. Iată ce locuri ocupă celelalte românce

miami caritabil simona halep

Publicat din nou după două săptămâni, noul clasament mondial o are în frunte, ca lider detașat, pe Simona Halep. Alte cinci românce fac parte din Top 100 WTA.
Simona Halep are un avans de 1.350 de puncte în fața danezei Caroline Wozniacki, suficient să rămână prima până după turneul de la Madrid. Ea este urmată, dintre românce, de Sorana Cîrstea (34 WTA) și de Irina Begu (38 WTA). Ambele au coborât câte o poziție. A patra în ierarhia româncelor este Mihaela Buzărnescu, care staționează pe 39.

Monica Niculescu, prin calficarea în turul al treilea la Miami după ce a pornit din calificării a urcat cinci poziții și e acum pe 65. În fine, ultima româncă din Top 100 WTA este Ana Bogdan, care dacă nu a jucat în ultima perioadă a căzut 5 poziții și e acum pe 90 în lume. Ea poate să-și îmbunătățească săptămâna aceasta clasamentul, fiind cap de serie 6 la Monterrey.Clasament WTA: Cinci românce între locurile 100 și 300

În Top 200 WTA avem alte trei românce. Toate au coborât câte o poziție. Alexandra Cadanțu este acum pe 168, Irina Bara pe 169, iar Alexandra Dulgheru pe 173.

Jaqueline Cristian e cea mai apropiată de Top 200 dintre românce. Ea a coborât trei poziții și e acum pe 203 în lume. Tot între primele 250 de poziții e și Gabriela Ruse, care a coborât 3 locuri și e acum pe 224.Clasament WTA: Irina Fetecău a intrat în Top 500 WTA

În rest, mai merită remarcată performanța Andreei Rosca. Aceasta a urcat o poziție și a ajuns pe 406 în lume, cel mai bun loc ocupat de ea. Cu succesul obținut duminică, în Antalya, Andreea va urca de lunea următoare în Top 400 mondial.

Dar performera ultimelor două săptămâni din punct de vedere al clasamentului este Irina Fetecău. Aceasta a urcat 27 de locuri și ocupă de azi cel mai bun loc din carieră: 500 WTA. Bun venit în Top 500, Irina!

 

Leave a Reply

Top