SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > Ana Bogdan, Andreea Roșca, Miriam Bulgaru și Irina Fetecău, pe cele mai bune locuri ale carierei în WTA

Ana Bogdan, Andreea Roșca, Miriam Bulgaru și Irina Fetecău, pe cele mai bune locuri ale carierei în WTA

andreea rosca

Ana Bogdan, Andreea Roșca, Miriam Bulgaru și Irina Fetecău sunt performerele săptămânii dintre româncele prezente în Top 500 WTA. Toate ocupă, de luni, cel mai bun loc în ierarhia mondială.
Simona Halep a început săptămâna 23 în fruntea clasamentului WTA. Ea este urmată, dintre românce, de Sorana Cîrstea (34) și Irina Begu (38), ambele păstrându-și locuril ocupate săptămâna trecută. Mihaela Buzărnescu a coborât o poziție, pe 40, iar Monica Niculescu se menţine pe 65. A șasea româncă din prima sută este Ana Bogdan, a cărei calificare în semifinala de la Monterrey a adus-o pe cel mai bun loc din carieră, 76, în urcare 14 poziții.

În Top 200 WTA, Irina Bara a coborât un loc, pe 170, Alexandra Cadanţu cinci, până pe 173, iar Alexandra Dulgheru patru, până pe 177.
În Top 300 WTA le mai avem pe Jaqueline Cristian, care a urcat o poziție și e pe 202 acum, și pe Gabriela Ruse, care a urcat cinci locuri și e pe 219.

Între primele 500 de locuri merită remarcate salturile făcute de trei jucătoare din țara noastră. Andreea Roșca își continuă ascensiunea incredibilă din acest an. Campioană în Antalya săptămâna trecută, ea a urcat 27 de locuri și a intrat pentru prima dată între primele 400 de jucătoare ale lumii, unde ocupă acum poziția 379.

De asemenea, merită remarcată Miriam Bulgaru, care a urcat șase poziții, suficient pentru a-și atnge maximul carierei de până acum, 469 WTA. În fine, Irina Fetecău a început de două săptămâni asaltul în Top 500 și acum a cucerit noi redute. Ea a urcat 27 de locuri și e acum pe 473, cea mai bună poziție din carieră.

În clasamentul mondial de dublu, Monica Niculescu este jucătoarea cel mai bine clasată. Ea ocupă locul 11 pentru a doua săptămână la rând. E urmată de Irina Begu, care a urcat o poziție, până pe 25, egalându-și astfel cea mai bună poziție performanță din carieră în ierarhia specialității.

În Top 100 la dublu le mai avem pe Raluca Olaru, care rămâne pe 49, pe Mihaela Buzărnescu, care a urcat patru locuri, până pe cea mai bună poziție din carieră, 65. Plutonul româncelor din Top 100 se încheie cu Simona Halep, care se menţine pe 77.

Leave a Reply

Top