SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Fed Cup România – Elveția 3-1: Victoria Simonei Halep, văzută de corespondentul Doartenis.ro, Marcu Czentye

Fed Cup România – Elveția 3-1: Victoria Simonei Halep, văzută de corespondentul Doartenis.ro, Marcu Czentye

fed cup confetti romania cluj

Simona Halep a adus azi al treilea punct al echipei de Fed Cup a României în barajul cu Elveția, pentru promovarea în Grupa Mondială 1. Iată cum a văzut meciul corespondentul Doartenis.ro, Marcu Czentye.

Mai relaxată, sub protecția avantajului de 2-0 și iertată de un potențial duel cu Timea Bacsinszky, Simona Halep a jucat un tenis triumfător în cea de-a doua zi a confruntării cu Elveția.

Oponentă i-a fost jucătoarea extrem de experimentată Patty Schnyder, care la 40 de ani n-a izbutit să bifeze mai mult decât 3 game-uri împotriva numărului 1 WTA.

Dar Schnyder n-a debutat tocmai dezamăgitor în acest joc. A obligat-o pe Simona să revină de la 0-40, respectiv 0-30 în primele 2 game-uri ale setului întâi, după care și-a trecut primul game în cont ca rezultat al unei scurte elegante, executate direct din retur.

Încet-încet însă, Halep a citit jocul ultra-defensiv al elvețiencei și a sporit în incisivitate. Marele progres al Simonei din anul 2018 – ridicarea nivelului de agresivitate în joc – a produs din nou rezultate într-o manieră expeditivă.

După 6-2 în 40 de minute, Simona ar fi putut să slăbească ritmul, precum a făcut-o ieri. Din fericire, n-a comis aceeași eroare și-a început să intre într-o perioadă bună de joc, în care a dat impresia că este în controlul deplin al jocului și că nu este nevoită să depună un efort colosal pentru a câștiga.

De notat că Simona s-a distanțat la 4-0 în setul 2 și drept consecință a creșterii numărului greșelilor neforțate ale lui Patty Schnyder, care a scăzut în precizia loviturilor odată cu trecerea timpului.

De la 4-1, Simona nu s-a mai oprit până n-a completat un succes clar, 6-2, 6-1, la finalul căruia a lăsat să se vadă pe chipul ei descătușare, dar și o bucurie contagioasă, pe care publicul din Sala Polivalentă a asimilat-o cu vivacitate.

La capătul unui meci de numai o oră și șase minute, Simona definitivează victoria zdrobitoare a României în fața Elveției, consemnând astfel și revenirea în Grupa Mondială. Simona conturează, în fine, o dublă pentru echipa de Fed Cup, obținând 2 puncte la simplu în același sfârșit de săptămână.

Leave a Reply

Top