SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Simona Halep, pe locul 6 în clasamentul celor mai influente sportive din lume

Simona Halep, pe locul 6 în clasamentul celor mai influente sportive din lume

Performanțele realizate de Simona Halep și impactul ei în tenisul feminin nu au trecut neobservate.  Ea ocupă locul 6 în clasamentul celor mai influente sportive din lume realizat de ESPN.
Realizat în funcție de câțiva indicatori bine stabiliți – căutările pe Google, banii proveniți din afacerile în care au fost implicate sportivele și numărul de fani de pe rețelele sociale – clasamentul scoate la iveală exact cele mai influente personalități din sportul feminin. Pe baza acestui calcul, Simona Halep, care produce din afaceri în jur de 8 milioane de euro pe an, conform estimărilor ESPN, dar are și peste un million de fani pe rețelele sociale, ocupă locul 6 în ierarhia feminine și 77 în clasamentul general, care combină idolii sportului masculin cu cei ai sportului feminin.

Primele trei locuri la feminine sunt ocupate de jucătoare de tenis: Serena Williams, Maria Sharapova și Venus Williams. Pe patru avem un nume surprinzător, campioana de badminton Saina Newhal, din India. Pe locul 5 este Caroline Wozniacki, iar pe 6 Simona Halep. Românca a reușit să depășească nume foarte cunoscute ale sportului mondial, printre care și al americancei Lindsay Vonn, probabil cea mai cunoscută schioare a tuturor timpurilor, la jucătoarea de golf Michelle Wie, care ocupă locul 10.
Clasamentul general, al celor mai influente 100 de personalități sportive ale anului 2018, acolo unde Simona ocupă locul 77, este condus de Cristiano Ronaldo. El e urmat de LeBron James și de Lionel Messi.

Simona Halep este prima sportivă din România care a apărut vreodată în acest top realizat de ESPN.Leave a Reply

Top