SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Wimbledon 2018: Au fost stabiliţi capii de serie. A câta favorită va fi Serena Williams. Modificări la masculin

Wimbledon 2018: Au fost stabiliţi capii de serie. A câta favorită va fi Serena Williams. Modificări la masculin

Serena Williams, la Roland Garros 2018

După deliberări care au durat apoape o zi, organizatorii de la Wimbledon 2018 au reuşit să stabilească favoriţii şi favoritele pentru actuala ediţie a turneului de Grand Slam. Simona Halep a primit o veste bună, Serena Williams la fel.
Americanca Serena Williams a fost desemnată cap de serie numărul 25 la Wimbledon 2018, deşi jucătoarea americană ocupă în acest moment locul 183 WTA. Ei au ţinunt cont de faptul că Serena, care a născut în sepembrie anul trecut, are în palmares şapte titluri la All England Club. Asta înseamnă că Dominica Cibulkova, numărul 32 mondial, va fi prima sub linia favoritelor. De altfel, ea şi-a arătat şi supărarea pentru acest lucru: “Nu cred că e bine să faci acest lucru. Nu cred că e corect. Ar trebui să fiu cap de serie. Dacă o pun pe ea în faţa mea, atunci îmi pierd locul pe care ar fi trebuit să-l am. Sunt o fostă ocupantă a locului 4 mondial, de ce nu ar trebui să fiu favorită dacă am dreptul să fiu?”, a spus ea, înaintea stabilirii listei capilor de serie.

Simona Halep, liderul mondial, va fi în premieră cap de serie numărul 1 la Wimbledon. Pe lista favoritelor se mai găseşte o româncă, Mihaela Buzărnescu. Aceasta va fi cap de serie numărul 29.Modificări în lista favoriţilor la Wimbledon 2018

La masculin, deciziile au fost mult mai interesante. Cap de serie numărul 1 va fi elveţianul Roger Federer, care ocupă locul 2 în ATP. Liderul clasamentului mondial, Rafael Nadal, va fi al doilea favorit. În această decizie s-a ţinut cont că Federer este deţinătorul trofeului şi de opt ori câştigător la Wimbledon. Nadal are două titluri la Londra, dar ultimele prestaţii pe iarbă nu sunt foarte importante. Oricum, să fii cap de serie 1 sau 2 este mai mult o treabă de alint şi de orgoliu personal, căci niciunul nu este avantajat sau dezavatajat de această postură.

Lista favoriţilor de la Wimbledon 2018 a suferit şi alte modificări. Croatul Marin Cilic, finalistul de anul trecut şi locul 5 ATP, va fi cap de serie numărul 3. Apoi, canadianul Milos Raonic, locul 32 ATP, a fost desemnat cap de serie numărul 13.

Turneul de la Wimbledon începe la 2 iulie.Leave a Reply

Top