SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Mihaela Buzarnescu > WTA Birmingham 2017: Mihaela Buzărnescu, învinsă în semifinale de Petra Kvitova

WTA Birmingham 2017: Mihaela Buzărnescu, învinsă în semifinale de Petra Kvitova

Mihaela Buzărnescu s-a calificat pentru prima dată în turul secund al unui turneu de Grand Slam, la Roland Garros 2018

Mihaela Buzărnescu a pierdut sâmbătă în semifinalele turneului WTA Birmingham 2018, fiind învinsă de Petra Kvitova. Totuși, nu are motive să fie tristă, pentru că de luni va urca pe cel mai bun loc al carierei.
În semifinalele de la Birmingham, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă cu 6-3, 6-2 de cehoaica Petra Kvitova, ocupanta locului 8 WTA. Aceasta a obținut a doua victorie în fața româncei, după ce o învinsese și în finala de la Praga, acum două luni. Chiar dacă a pierdut, Mihaela nu are motive să fie tristă. A reușit în sferturi o victorie mare, 6-3, 6-2 cu a cincea jucătoare a lumii, Elina Svitolina, iar acel succes îi va aduce de luni cea mai bună poziție din carieră: 28 WTA. Precedentul record era locul 30.
Dincolo de rezultat, Buzărnescu a trecut și de o barieră psihologică foarte importantă prin calificarea în semifinalele de la Birmingham: a depășit milionul de dolari câștigat exclusiv din tenis. Cu cei 46.345 de dolari primiți pentru calificarea în semifinale, Mihaela a ajuns la 1.004.982 dolari câștigați în carieră. Ea a devenit a 380-a jucătoare din istorie milionară din tenis și a zecea româncă din istorie care trece de acest prag.

Leave a Reply

Top