SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > Învinsă în finală la Cincinnati, Simona Halep va fi lider mondial și după US Open

Învinsă în finală la Cincinnati, Simona Halep va fi lider mondial și după US Open

Simona Halep si Kiki Bertens, dupa finala de la Cincinnati

Simona Halep a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens în finala de la Cincinnati, scor 2-6, 7-6, 6-2, dar cu punctele acumulate e sigură de prezența pe primul loc al clasamentului WTA până după US Open.




Simona Halep a început luni a 42-a săptămână în fruntea clasamentului mondial WTA, iar avansul ei a crescut, după disputarea finalei de la Cincinnati, la peste 2.000 de puncte în fața danezei Caroline Wozniacki. Mai precis, 2086 de puncte. Cum la US Open Simona nu are de apărat nimic, fiind eliminată anul trecut în primul tur de la Maria Sharapova, iar învingătoarea de la New York va primi 2.000 de puncte, înseamnă că Simona Halep va rămâne lider mondial inclusiv în săptămâna de după US Open. Adică va ajunge la un total de 45 de săptămâni în postura de număr 1 WTA.

A doua româncă în clasamentul mondial este Mihaela Buzărnescu. Aflată în recuperare după accidentarea la glezna piciorului drept, ea se menţine pe locul 20. Sorana Cîrstea se menține pe locul 52, în vreme ce Irina Begu a coborât trei locuri, până pe 58. Monica Niculescu a urcat o poziție, pe 61, iar Ana Bogdan patru, până pe 74.




În Top 200 WTA, Irina Bara se menţine pe 140, iar Alexandra Dulgheru a urcat de pe 148 pe 141.

Garbine Muguruza a ieșit Top 10 WTA

În ceea ce privește Top 10 mondial, cea mai importantă cădere este cea a Garbinei Muguruza, care a ieșit din primele 10 după ce nu și-a apărat titlul cucerit anul trecut la Cincinnati. Practic, într-un an calendaristic toată lumea spaniolei s-a prăbușit, căci dacă după victoria de acum un an obținută în fața Simonei Halep, success care i-a adus primul loc în clasamentul mondial, nimic nu a mai fost la fel pentru ea. Și acum iat-o coborând până pe locul 12 în lume!



Leave a Reply

Top