SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Simona Halep, de la Wuhan: ”Acum presiunea a dispărut. Sunt într-o formă foarte bună”

Simona Halep, de la Wuhan: ”Acum presiunea a dispărut. Sunt într-o formă foarte bună”

Simona Halep, la Rogers Cup 2018 , disputat la Montreal

Ajunsă de două zile la Wuhan, unde este principala favorită a turneului WTA care se dispută săptămâna viitoare, Simona Halep a susținut și o mini-conferință de presă. Ea a vorbit despre cum se simte ca lider mondial, ca învingătoare de Grand Slam sau cum vede acuzațiile Serenei Williams de sexism în tenis.
Visul meu a fost să devin lider mondial și am reușit acest lucru anul trecut. Apoi, obiectivul a fost să câștig un Grand Slam, pentru că unii consideră asta drept un semn al unui adevărat număr 1”, a declarat Simona Halep, care a ajuns la a 46-a săptămână în fruntea ierarhiei mondiale.

Românca a continuat: ”Motivația a fost să câștig un titlu major după ce am ajuns pe primul loc, iar acum mă simt relaxată după ce am atins ambele obiective. Sunt încă motivată să câștig fiecare meci și acum presiunea a dispărut, pot simți doar plăcerea jocului”.
Învingătoare în vară la Paris, Simona este fericită că nu a avut o cădere după acel succes în premieră: ”Nu a fost un dezastru uriaș după ce am câștigat la Roland Garros. Am câștigat în Canada și am ajuns în finală la Cincinnati în săptămâni consecutive. Asta a însemnat foarte mult și mi-a dat încrederea să cred că nivelul meu a rămas același. Totuși, în Grand Slam-uri… la Wimbledon am fost cu adevărat obosită și din punct de vedere emotional, iar pe iarbaă a fost mereu dificil pentru mine. Am avut minge de meci în turul trei unde am pierdut cu Hsieh Su-Wei, iar la US Open Kaia Kanepi a jucat cu adevărat bine și nu am putut face nimic să câștig meciul sau să rămân aproape în meci”, a spus ea.
Halep și-a aflat vineri adversarele de la Wuhan, iar acestea nu sunt deloc de lepădat. Totuși, ea are încredere în jocul său și așteaptă un rezultat bun: ”Simt că sunt într-o formă foarte bună, dar niciodată nu poți știi dinaine. Voi încerca să stau concentrată și să fac tot ce pot mai bine”.Simona Halep a vorbit la Wuhan despre incidentul din finala US Open 2018

Când ești lider mondial nu ai cum să eviți anumite întrebări. Iar una dintre ele a fost, desigur, legată de incidentul de la finala US Open dintre Serena Williams și arbitrul principal. Simona nu i-a dat dreptate americancei, care a spus că există sexism în tenis: ”Chiar nu văd diferențe între tenisul masculin și cel feminin. Nu vreau să comentez ce s-a întâmplat în finala de la US Open, dar toată lumea primește același lucru. Eu am fost penalizată pentru că am rupt o rachetă. Arbitrii respectă regulile”, a spus ea.

Fiind în Asia, era normal ca Simona să fie întrebată și de victoria de la US Open a japonezei Naomi Osaka. Ea a fost foarte diplomată: ”Osaka e o jucătoare foarte bună, e foarte tânără și foarte puternică, are un viitor minunat în față și cu siguranță va fi foarte puternică la Turneul Campioanelor”, a mai spus românca.

Leave a Reply

Top