SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Simona Halep, învinsă de Cibulkova și de dureri în turul 2 la Wuhan: ”În mod normal trebuia să mă retrag”

Simona Halep, învinsă de Cibulkova și de dureri în turul 2 la Wuhan: ”În mod normal trebuia să mă retrag”

Simona Halep, la Rogers Cup 2018 , disputat la Montreal

Simona Halep a părăsit turneul de la Wuhan după primul meci, la fel ca anul trecut. Ea a fost învinsă clar de Dominika Cibulkova, în fața căreia continuă să aibă un complex pe hard. Adevărat este că românca a acuzat și o accidentare la spate.
Revenirea Simonei Halep după US Open a fost o dezamăgire. Ea a fost învinsă cu scorul de 6-0, 7-5 de Dominika Cibulkova, în turul secund al turneuluide la Wuhan. Românca a acuzat probleme medicale la spate și la coapsa piciorului stâng. Problemele de spate au apărut duminică, în timpul unui antrenament cu Kvitova, iar Simona a declarat după meci că spatele i-a fost blocat o zi întreagă.

“Mi-a fost foarte greu să joc la inceput pentru ca aveam spatele blocat. Știam că despre asta era vorba pentru că discutasem cu cei din echipa mea. În mod normal trebuia să mă retrag, însă nu am vrut sa fac asta pentru că nu îmi place să renunț”, a declarat Halep pentru WTA după meci.

Ea a povestit și cum a apărut accidentarea, duminică: ”Am lovit un forehand în primul game al unui antrenament cu Petra. Jucam un set de antrenament și m-am blocat imediat, n-am putut să mă mișc. Am stat în pat toată ziua, am încercat să fac exerciții și tratament, însă nu am avut suficient timp pentru a mă recupera”, a mai spus ea.
Din păcate, trebuie spus ceva ce toată lumea se ferește să spună, pentru că este vorba de Simona Halep: ea a ajuns la Wuhan cu foarte puține ore de antrenament în spate, ceea ce nu îi este deloc caracteristic. A fost în vacanță, a fost la nuntă în Croația, a făcut ședințe foto, dar nu prea s-a antrenat. Din păcate, acest lucru a lovit-o chiar la spate, pentru că mișcări pe care le poți face fără probleme atunci când ești pregătit 100% îți provoacă accidentări sau blocaje dacă le faci atunci când ești pregătit doar 50% saua 60%. De asemenea, azi ea a acuzat dureri la coapsa stângă atunci când era condusă cu 6-0 și 2-1, adică după maximum o jumătate de oră de meci, lucru care nu e normal să se întâmple atunci când ai o bună pregătire fizică, în primul meci al unui turneu venit după o lună de la ultimul meci oficial.

Nu pot decât să sper că românca își va reveni până la Beijing, acolo unde anul trecut a jucat finala.

Leave a Reply

Top