SUNTETI AICI
ACASA > International > ȘTIRILE ZILEI, 8 octombrie 2018: Agresorul Petrei Kvitova a fost prins. Trei arbitri de scaun, suspendați pe viață pentru pariuri

ȘTIRILE ZILEI, 8 octombrie 2018: Agresorul Petrei Kvitova a fost prins. Trei arbitri de scaun, suspendați pe viață pentru pariuri

petra kvitova

Iată câteva dintre cele mai interesante știri din tenis petrecute în ultima perioadă.



  1. Agresorul Petrei Kvitova a fost prins. Crăciunul din 2016 a fost unul de groază pentru Petra Kvitova. Ea a surprins un hoț în casă, s-a luptat cu el și s-a ales cu ligamentele palmei stângi tăiate. A revenit în circuit, însă agresorul nu a fost prins. Până acum câteva zile. Conform declarațiilor Petrei, el ar putea primi până la 12 ani de închisoare.
  2. David Ferrer a câștigat cea mai ”bătrână” finală de challenger. Challenger-ul disputat anul acesta la Monterrey, în Mexic, a avut o finală de neuitat: David Ferrer (36 de ani) – Ivo Karlovic (39 de ani)! A fost cea mai ”bătrână” finală de challenger din toate timpurile. Învingător a fost Ferrer, care s-a impus cu 6-3, 6-4. El a câștigat astfel al șaselea titlu challenger și primul după mai bine de 16 ani! Evident, pauza nu a fost cauzată de lipsa de valoare, ci s-a datoriat tocmai valorii foarte mari a spaniolului, fost număr 3 mondial ani buni.



  3. ATP continuă proiectul World Team Cup în ciuda Cupei Davis. Cei de la ATP sunt deciși ca din 2020 să organizeze din nou World Team Cup. Ei spun că nu e o reacție la noul format al Cupei Davis, dar cele 24 de echipe care vor participa la World Team Cup, premiile în bani și numele mari care sunt dorite la start, înseamnă chiar o concurență a competiției organizate de ITF și firma Kosmos. Conform proiectului, noua competiție pe echipe – care va acorda, foarte important, și puncte ATP – va avea loc într-o săptămână din ianuarie 2020 și va fi organizată în orașele australiene Perth, Sydney și Brisbane. În aceeași săptămână va avea loc și un turneu ATP 250, pentru jucătorii care nu vor evolua în această competiție pe echipe. Prima ediție a Cupei Davis în noul format va avea loc în luna noiembrie 2019.
  4. Trei arbitri de scaun, suspendați pe viață. Trei arbitri de scaun thailandezi au fost suspendaţi pe viaţă de Federaţia Internaţională de Tenis. Ei sunt acuzați de pariuri şi aranjare de meciuri la turnee ITF. Pe numele lor Anucha Tongplew, Apisit Promchai şi Chitchai Srililai, cei trei au recunoscut că au pariat pe meciuri pe care le-au arbitrat anul trecut. În plus, ”au manipulat scorurile introduse în sistemul oficial de punctaj, pentru scopuri legate de pariuri şi profit personal”, se arată într-un comunicat al Unităţii pentru Integritate în Tenis (TIU). Adică apăsau mai târziu pe buton când se făcea punct, astfel încât cine urmărea meciul din tribună putea plasa rapid un pariu pe câștigătorul următoarei mingi, conform informațiilor din sistem, punct pe care îl văzuse deja jucat.




Leave a Reply

Top