SUNTETI AICI
ACASA > International > Un fost lider mondial ATP a anunțat că se retrage

Un fost lider mondial ATP a anunțat că se retrage

Tenisul mondial va fi mai sărac din sezonul 2019. Unul dintre jucătorii reprezentativi ai circuitului profesionist a decis să se retragă. El este cunoscut românilor deoarece un an a făcut pereche în circuitul de dublu cu Horia Tecău. Max Mirnyi, fost lider mondial ATP la dublu, a spus adio circuitului.
În vârstă de 41 de ani, belarusul Max Mirnyi a anunțat că se retrage după 22 de ani în tenisul profesionist. De-a lungul timpului, belarusul a reușit să cucerească 52 de titluri de dublu și unul de simplu. A fost, din 9 iunie 2003, lider mondial la dublu, acolo unde a rămas 57 de săptămâni în total, clasându-se pe locul 15 în clasamentul all-time al liderilor mondiali ai specialității.

Max Mirnyi s-a retras. A fost și numărul 18 ATP la simplu

Chiar dacă și-a făcut un renume ca jucător de dublu, belarusul a fost mai întâi un foarte bun jucător de simplu. El a avut ca poziție maximă locul 18, câștigând 244 de partide în circuit, printre care 16 în fața unor adversari din Top 10. În 2003 a cucerit titlul la Rotterdam, drumul spre trofeu fiind presărat cu victorii în fața unor jucători ca Roger Federer, Evgheni Kafelnikov sau Ivan Ljubicic.

Max Mirnyi are și titlul olimpic, cucerit în 2012

Pe lângă cele 6 titluri de Grand Slam și două trofee la Turneul Campionilor, Mirnyi are satisfacția de a fi cucerit, în 2012, titlul olimpic la dublu mixt, alături de Victoria Azarenka. De asemenea, are 16 titluri de Masters, unul dintre ele, cel de la Cincinnatti, cucerit în 2013, fiind obținut alături de Horia Tecău, cu care a făcut pereche în tot acel sezon. De altfel, în scrisoarea de retragere, Max i-a mulțumit românului pentru parteneriat, așa cum le-a mulțumit și celorlalți 99 de parteneri diferiți cu care a jucat de-a lungul unei cariere incredibile.Max Mirnyi a câștigat titlul la BRD Nastase Tiriac Trophy 2013, alături de Horia Tecău

Pe Max Mirnyi l-ați putut vedea și în România de câteva ori. Prima dată a venit în 2005, la Brașov, atunci când România a produs marea surpriză în Cupa Davis și a eliminat Belarusul în primul tur al Grupei Mondiale.

Apoi, în 2013, el a venit la București împreună cu întreaga soția și cei trei copii la BRD Nastase Tiriac Trophy, aceștia asistând entuziasmați la cucerirea unui nou titlu alături de Horia Tecău.Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top