SUNTETI AICI
ACASA > International > VIDEO: Roger Federer, penalizat cu un punct pentru un gest inofensiv!

VIDEO: Roger Federer, penalizat cu un punct pentru un gest inofensiv!

Roger Federer la Shanghai

Uneori, regulamentul de la tenis e de-a dreptul stupid. S-a lămurit de asta și Roger Federer, care s-a trezit penalizat cu un punct.
La scorul de 0-3 în setul decisiv al meciului cu germanul Alexander Zverev, Roger Federer a ratat un rever din apropierea fielului. Apoi, puțin frustrat, dar deloc nervos, el a trimis o minge în tribune. Gestul elveţianului nu a fost unul violent – nici mimica lui nu era violentă – el a trimis mai mult o boltă, dar totuşi mingea a aterizat în afara spaţiului terenului. Totuși, acest gest a fost catalogat ca gest nesportiv, Federer fiind penalizat cu un punct. De ce spun că regulamentul e stupid? Pentru că arbitrul a aplicat litera acestuia, dar e aberant ca o minge care nu a pus în pericol pe absolut nimeni, din contră, poate a făcut fericit un fan care a pus mâna pe ea, este penalizată cu aceeași unitate de măsură cu care ar fi fost pedepsit și un jucător care ar fi trimis cu furie în direcția spectatorilor aceeași minge.


În mod normal, într-un sport care ar avea un regulament care să-și respecte sportivii, Federer ar fi primit maximum un avertisment, pentru că trebuie să fie făcută o departajare între un jucător puțin frustrat și unul mitocan.

Evident, după ce arbitrul a anunțat ”Încălcarea regulamentului, gest nesportiv, punct de penalizare, domnul Federer”, elveţianul nu a fost de acord cu decizia şi a discutat în contradictoriu cu oficialul, spunându-i că lovitura sa a fost fără intensitate şi nu a pus pe nimeni în pericol. Arbitrul, chiar dacă a recunoscut afirmaţiile fostului lider ATP, şi-a păstrat hotărârea, respectând regulamentul.

În cele din urmă, Roger Federer a fost învins de Alexander Zverev în sferturile Mastersului de la Shanghai. Germanul s-a impus cu 6-3, 6-7, 6-3.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top