SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > La ce să ne așteptăm în tenisul masculin al anului 2020

La ce să ne așteptăm în tenisul masculin al anului 2020

Rafael Nadal

Lumea tenisului masculin se pregătește de un sezon miraculous, care va oferi senzații minunate iubitorilor tenisului din întreaga lume.

Legalbet.ro vă va ține la curent cu ceea se va petrece în circuitul masculin de tenis pe parcursul întregului an 2020.

Sezonul următor se anunță unul extrem de palpitant, în care hegemonia gărzii indestructibile de mai bine de zece ani, formată din corifeii Roger Federer, Rafa Nadal și Nole Djokovic va fi serios pusă sub semnul îndoielii.

Semnalul de alarmă a fost deja tras la Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde tânărul grec de 20 de ani Stefanos Tsitsipas s- a impus într-o finală jucată împotriva lui Dominic Thiem.

Anul 2019 se încheie cu spaniolul Rafa Nadal pe primul loc al clasamentului ATP, urmat de sârbul Novak Djokovic și de elvețianul Roger Federer. Parcă nimic nu se schimbă în tenis de aproape 15 ani, cei trei mari ai tenisului domina topurile tenisului. De altfel, în 15 dintre ultimii 16 ani, Roger, Rafa și Nole și-au împărțit trofeele de lider ATP la sfârșit de an, fiecare cucerind câte cinci astfel de distincții. Al 16-lea i-a revenit lui sir Andy Murray, care i-a acompaniat în topuri pe cei trei până când s-a accidentat grav la șold.

Așadar, când se vor impune cu adevărat jucătorii din Next Gen, când vor intra cu adevărat în top 5 sau chiar în top 3 ? Mai mult, care dintre jucătorii tineri va deveni noul lider ATP? Acestea sunt întrebările anului 2020 în tenis…

CITEȘTE ȘI:  Rafael Nadal a mai stabilit un record. Era vechi de 34 de ani

Am vorbit despre Stefanos Tsitsipas, și cred că grecul are datele fizice și tenisistice necesare pentru a fi noul număr 1 mondial al tenisului. Rusul Daniil Medvedev se anunță un candidat la fel de serios, mai ales că are un plus la capitolul concentrare și pregătire mentală. Despre Sasha Zverev am unele îndoieli, deși și el a început să contabilizeze victorii la jucătorii de top 10.

Mai sunt și alți tineri în plină ascensiune: rusul Karen Khachanov, canadianul Denis Shapovalov sau chiar australianul Alex De Minaur.

Unul dintre ei va fi noul rege al tenisului pentru ca, inevitabil, Roger, Rafa și Nole se vor retrage odată și-odată.

Dincolo de topuri, de clasamente, să ne bucurăm și în anul ce urmează de frumusețea fără egal a tenisului.

***

Legalbet.ro (site licentiat ONJN, conform Deciziei nr. 1067/23.06.2016) incurajeaza parierea responsabila. Promovam parierea ca pe o activitate pur recreativa si nu ca pe o sursa de venit. Site-ul este strict interzis minorilor.

Leave a Reply

Top